Stavová správa

Thank you for your vote.

Fotopasca

Dátum zverejnenia: St, 08/07/2019 - 09:35

Hľadáte efektívne zabezpečenie ochrany majetku či ostrahy objektu? Alebo potrebujete mať pod kontrolou zvieratá v prírode? Kúpte si moderné fotopasce.

Fotopasce a účel ich využitia

Tak ako kamerové systémy, digitálne fotoaparáty a ďalšie zariadenia si okamžite našli medzi užívateľmi vysokú popularitu a priestor pre využitie, tak sa poslednou dobou tešia obľúbenosti aj moderné fotopasce.

7320
27309

Rizoto z údenej makrely

Dátum zverejnenia: Ne, 05/26/2024 - 10:51

1. Vo veľkej panvici roztopte maslo. Pridajte cibuľu a potom ju jemne osmažte, cca 5 minút, kým nezmäkne. Primiešajte ryžu a miešajte, kým sa neobalí maslom, potom prilejeme víno a nechajte prebublávať, kým takmer všetko nezmizne.

2. Zalejte polovicou vývaru, dobre premiešajte a nechajte 10 minút povariť. Pridajte polovicu zvyšného vývaru, znova premiešajte a varte, kým ryža nezmäkne.

3. Z makrely ošúpte kožu, zoškrabte tmavohnedú dužinu a odlupujte. Vmiešajte do ryže s jarnou cibuľkou a špenátom, potom varte, kým špenát mierne nezvädne. Ihneď podávajte.

0 hod
/
25 min
7320

1. Vo veľkej panvici roztopte maslo. Pridajte cibuľu a potom ju jemne osmažte, cca 5 minút, kým nezmäkne. Primiešajte ryžu a miešajte, kým sa neobalí maslom, potom prilejeme víno a nechajte prebublávať, kým takmer všetko nezmizne.

2. Zalejte polovicou vývaru, dobre premiešajte a nechajte 10 minút povariť. Pridajte polovicu zvyšného vývaru, znova premiešajte a varte, kým ryža nezmäkne.

3. Z makrely ošúpte kožu, zoškrabte tmavohnedú dužinu a odlupujte. Vmiešajte do ryže s jarnou cibuľkou a špenátom, potom varte, kým špenát mierne nezvädne. Ihneď podávajte.

Vegánske wafle s javoro-sójovými hubami

Dátum zverejnenia: So, 05/25/2024 - 23:56

1. Rozohrejte vaflovač. Zmiešajte sójové alebo ryžové mlieko s citrónovou šťavou a olejom a potom prišľahajte kašu zo sladkých zemiakov. Polentu, múku a prášok do pečiva vysypte do misy, premiešajte a v strede urobte jamku. Pridajte veľkú štipku soli, potom pomaly nalejte mliečnu zmes a šľahajte, aby ste vytvorili cesto. Vmiešajte polovicu pažítky.

2. Nalejte cesto do vaflovača a pečte 4-5 minút.

0 hod
/
45 min
7320

1. Rozohrejte vaflovač. Zmiešajte sójové alebo ryžové mlieko s citrónovou šťavou a olejom a potom prišľahajte kašu zo sladkých zemiakov. Polentu, múku a prášok do pečiva vysypte do misy, premiešajte a v strede urobte jamku. Pridajte veľkú štipku soli, potom pomaly nalejte mliečnu zmes a šľahajte, aby ste vytvorili cesto. Vmiešajte polovicu pažítky.

2. Nalejte cesto do vaflovača a pečte 4-5 minút.

5. ročník Dňa poľovníctva a ochrany prírody pre deti

Slovenský poľovnícký zväz, okresná organizácia vo Vranove nad Topľou, Prešovský samosprávny kraj a barokový kaštieľ v Hanušovciach nad Topľou, Vás srdečné pozývajú na 5. ročník Dňa poľovníctva a ochrany prírody pre deti.  Čaká  Vás svätohubertská svätá omša, klubové výstavy poľovníckych psov, súťaž vo varení poľovníckeho gulášu,  lesná pedagogika,  vystúpenie Vilo Kalman z Drišľaku a mnoho iných sprievodných podujatí.

Všetci ste vítaní. 

 

 

Katsu wrapy s rybími prstami

Dátum zverejnenia: Po, 04/15/2024 - 01:00

1. Predhrejte rúru na 200˚C a pečte rybie prsty podľa návodu.

2. Zmiešajte katsu pastu, majonézu a jogurt s citrónovou šťavou. Rozotrite na tortilly, potom na každú položte šalát, uhorku, reďkovky a 2 rybie prsty. Zabaľte a nakrájajte na polovicu. Môžete podávať.

0 hod
/
25 min
7320

1. Predhrejte rúru na 200˚C a pečte rybie prsty podľa návodu.

2. Zmiešajte katsu pastu, majonézu a jogurt s citrónovou šťavou. Rozotrite na tortilly, potom na každú položte šalát, uhorku, reďkovky a 2 rybie prsty. Zabaľte a nakrájajte na polovicu. Môžete podávať.

Chrumkavé rybie burgre s bylinkovo-jogurtovou majonézou

Dátum zverejnenia: Po, 04/15/2024 - 00:46

1. Suroviny na bylinkovú majonézu zmiešajte a dochuťte. Odložte na neskôr.

2. Na cestíčko zmiešajte v miske hladkú múku, kukuričnú múku, prášok do pečiva, soľ a prípadne horčičný prášok. Všľahajte postupne sódu, aby ste vytvorili hladké cesto, možno nebudete potrebovať všetku vodu. Na strednej panvici zohrejte olej do hĺbky 2-3 cm na stredne vysokú teplotu.

0 hod
/
35 min
7320
107

1. Suroviny na bylinkovú majonézu zmiešajte a dochuťte. Odložte na neskôr.

2. Na cestíčko zmiešajte v miske hladkú múku, kukuričnú múku, prášok do pečiva, soľ a prípadne horčičný prášok. Všľahajte postupne sódu, aby ste vytvorili hladké cesto, možno nebudete potrebovať všetku vodu. Na strednej panvici zohrejte olej do hĺbky 2-3 cm na stredne vysokú teplotu.

Mimoriadne povolenie lovu raticovej zveri 2024

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (dalej len ministerstvo"), ako prislušný orgán štátnej správy poľovníctva podľa § 72 pism. m) a p) zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o poľovníctve"),

Pangasius s fazuľovou kašou

Dátum zverejnenia: Št, 04/04/2024 - 23:59

1. Rúru predhrejte na 180°C. Rybu dajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Nalejte 3 lyžičky oleja a citrónovú šťavu; dochutte korením. Pečte 15-17 minút, kým ryba nie je hotová.

2. Medzitým si v hrnci na miernom ohni zohrejte 1 ČL oleja. Pridajte cesnak, varte 1 minútu, kým nebude voňavý, potom pridajte fazuľu a vývar. Varte 5 minút, aby sa prehriali. Pridáme citrónovú kôru, okoreníme a preložíme do kuchynského robota. Rozmixujte do hladka, potom prikryte a odložte.

0 hod
/
25 min
7320

1. Rúru predhrejte na 180°C. Rybu dajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Nalejte 3 lyžičky oleja a citrónovú šťavu; dochutte korením. Pečte 15-17 minút, kým ryba nie je hotová.

2. Medzitým si v hrnci na miernom ohni zohrejte 1 ČL oleja. Pridajte cesnak, varte 1 minútu, kým nebude voňavý, potom pridajte fazuľu a vývar. Varte 5 minút, aby sa prehriali. Pridáme citrónovú kôru, okoreníme a preložíme do kuchynského robota. Rozmixujte do hladka, potom prikryte a odložte.

Ďalší útok medveďa: 35-ročný muž má viacero zranení

Vo stredu 4. apríla po strete s medveďom na Liptove utrpel 35-ročný muž poranenie hrudníka, zlomeninu rebier a úraz chrbtice. TASR to potvrdili hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová a Kristína Bocková zo Štátnej ochrany prírody SR.

 


Ilustračné foto, zdroj: RTVS

Stránky