Rizoto z údenej makrely
- 1 PL masla
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 250 g ryže na rizoto
- 100 ml bieleho vína
- 1l zeleninového vývaru
- 240 g údenej makrely
- 2 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
- 100 g čerstvého špenátu
1. Vo veľkej panvici roztopte maslo. Pridajte cibuľu a potom ju jemne osmažte, cca 5 minút, kým nezmäkne. Primiešajte ryžu a miešajte, kým sa neobalí maslom, potom prilejeme víno a nechajte prebublávať, kým takmer všetko nezmizne.
2. Zalejte polovicou vývaru, dobre premiešajte a nechajte 10 minút povariť. Pridajte polovicu zvyšného vývaru, znova premiešajte a varte, kým ryža nezmäkne.
3. Z makrely ošúpte kožu, zoškrabte tmavohnedú dužinu a odlupujte. Vmiešajte do ryže s jarnou cibuľkou a špenátom, potom varte, kým špenát mierne nezvädne. Ihneď podávajte.
1. Vo veľkej panvici roztopte maslo. Pridajte cibuľu a potom ju jemne osmažte, cca 5 minút, kým nezmäkne. Primiešajte ryžu a miešajte, kým sa neobalí maslom, potom prilejeme víno a nechajte prebublávať, kým takmer všetko nezmizne.
2. Zalejte polovicou vývaru, dobre premiešajte a nechajte 10 minút povariť. Pridajte polovicu zvyšného vývaru, znova premiešajte a varte, kým ryža nezmäkne.
3. Z makrely ošúpte kožu, zoškrabte tmavohnedú dužinu a odlupujte. Vmiešajte do ryže s jarnou cibuľkou a špenátom, potom varte, kým špenát mierne nezvädne. Ihneď podávajte.