Diviak na pikantnej smotanovej omáčke

Dátum zverejnenia: Po, 02/19/2018 - 17:52

Ingrediencie: 
  • 600g mäsa z diviaka
  • 60g údenej slaniny
  • masti
  • koreňová zelenina ( cibuľa, mrkva, zeler)
  • ocot podľa chuti
  • 4 bobkové listy
  • tymián
  • celé čierne korenie
  • celé nové korenie
  • kôra a štava z jedného citróna
  • 1 lyžica horčice
  • 1-2 lyžice šípkovej zaváraniny
  • 5 dl smotany
  • 2 lyžice hladkej múky
  • mäsový vývar podľa potreby
Postup prípravy: 

Z mäsa pomocou ostrieho noža odstránime blany a prešpikujeme ho slaninou. Na pekáči rozohrejeme masť a pridáme na jemno nasekanú koreňovú zeleniny ktorú smažime do zlata. Pokvapkáme troškou octa, podlejeme vývarom a pridáme bobkové listy, tymián, čierne korenie, šťavu z citróna, horčicu a zaváraninu.

Mäso podľa chuti osolíme, vložíme ho na zeleninu a dusíme do mäkka. Mekké mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šťavu predcedíme, (zeleniny uschováme) a zahustíme ju múkou rozrobenou v smotane. Šťavu revaríme a dochutíme podľa potreby.

Mäso nakrájame na tenké plátky, obložíme ho zeleninou a všetko zalejeme scedeňou šťavou. Podávame s knedlíkom. Zeleninu môžeme taktieť roymixovať spolu s omáčkou.

1 hod
/
25 min
365
400
Postup prípravy: 

Z mäsa pomocou ostrieho noža odstránime blany a prešpikujeme ho slaninou. Na pekáči rozohrejeme masť a pridáme na jemno nasekanú koreňovú zeleniny ktorú smažime do zlata. Pokvapkáme troškou octa, podlejeme vývarom a pridáme bobkové listy, tymián, čierne korenie, šťavu z citróna, horčicu a zaváraninu.

Mäso podľa chuti osolíme, vložíme ho na zeleninu a dusíme do mäkka. Mekké mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šťavu predcedíme, (zeleniny uschováme) a zahustíme ju múkou rozrobenou v smotane. Šťavu revaríme a dochutíme podľa potreby.

Mäso nakrájame na tenké plátky, obložíme ho zeleninou a všetko zalejeme scedeňou šťavou. Podávame s knedlíkom. Zeleninu môžeme taktieť roymixovať spolu s omáčkou.