Vegánske wafle s javoro-sójovými hubami
- 500 ml sójového alebo ryžového mlieka
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 2 PL oleja
- 100 g uvarených sladkých zemiakov
- 150 g polenty
- 130 g hladkej múky
- 1 PL prášku do pečiva
- malý zväzok pažítky, nasekaný
- 1 PL javorového sirupu
- 2 PL sójovej omáčky
- 6 veľkých húb, nakrájaných na hrubé plátky
- olivový olej na vyprážanie
- sójový jogurt, na servírovanie
1. Rozohrejte vaflovač. Zmiešajte sójové alebo ryžové mlieko s citrónovou šťavou a olejom a potom prišľahajte kašu zo sladkých zemiakov. Polentu, múku a prášok do pečiva vysypte do misy, premiešajte a v strede urobte jamku. Pridajte veľkú štipku soli, potom pomaly nalejte mliečnu zmes a šľahajte, aby ste vytvorili cesto. Vmiešajte polovicu pažítky.
2. Nalejte cesto do vaflovača a pečte 4-5 minút.
3. Medzitým zmiešajte javorový sirup so sójovou omáčkou. Potrite ním huby a ochuťte korením. Na panvici zohrejte trochu oleja a huby opečte z oboch strán, kým nezhnednú a nerozvaria sa – dávajte pozor, aby sa na okrajoch nepripálili. Vafle podávajte poliate šampiňónmi, pridajte lyžicu sójového jogurtu a posypte zvyšnou pažítkou.
1. Rozohrejte vaflovač. Zmiešajte sójové alebo ryžové mlieko s citrónovou šťavou a olejom a potom prišľahajte kašu zo sladkých zemiakov. Polentu, múku a prášok do pečiva vysypte do misy, premiešajte a v strede urobte jamku. Pridajte veľkú štipku soli, potom pomaly nalejte mliečnu zmes a šľahajte, aby ste vytvorili cesto. Vmiešajte polovicu pažítky.
2. Nalejte cesto do vaflovača a pečte 4-5 minút.
3. Medzitým zmiešajte javorový sirup so sójovou omáčkou. Potrite ním huby a ochuťte korením. Na panvici zohrejte trochu oleja a huby opečte z oboch strán, kým nezhnednú a nerozvaria sa – dávajte pozor, aby sa na okrajoch nepripálili. Vafle podávajte poliate šampiňónmi, pridajte lyžicu sójového jogurtu a posypte zvyšnou pažítkou.