Poľovnícky koláč

Dátum zverejnenia: St, 08/24/2016 - 12:41

Ingrediencie: 

50 g masla
1 lyžica olivového oleja
1 veľká cibuľa
2 klobásy podľa chuti
400 g mäsa zo zajaca poľného - vykostené a nakrájané na 3cm kúsky
hrsť petržlenovej vňate
2 lyžice hladkej múky
150 ml paradajkového pyré
500 ml červeného vína
1 lyžica Worcestrovej omáčky
1 bobkový list
Štipka tymiánu
400 ml paradajkového pyré
600g koreňovej zeleniny nakrájanej na kúsky
50 ml mlieka

Postup prípravy: 

Rozohrejte na veľkej panvici maslo a olej. Pridajte cibuľu a mrkvu a smažte asi 10 minút do mäkka. Pridajte nakrájané klobásy a a mäso pokiaľ pekne nezhnedne.
Vmiešajte múku a paradajkový pretlak do mäsa a varte pokiaľ nezovrie, potom pridajte víno, worcestrovú omáčku, bobkový list a lyžičku tymianu. Priveďte do varu, znížiť teplotu, zakryte pokrievkou a varíme po dobu 1 hodiny. Po hodine zložte veko a varte ďalších 15 minút kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne.
Dajte variť zemiaky a zeleninu do veľkého hrncana na dobu asi 20 minút kým zelenina nezmäkne. Po uvarení zlejte vodu pridajte maslo a mlieko a zeleninu vymiešajte na pyré.
Rúru rozohrejte na 220 °C. Mäso presypte do zapekacej misky a navrch rozprestrieme zeleninovú kašu. Posypeme zvyšným tymiánom a pečieme 45 minút, kým kaša na vrchole nieje zlatá. Dobrú chuť.

2 hod
/
5 min
63
1136
Postup prípravy: 

Rozohrejte na veľkej panvici maslo a olej. Pridajte cibuľu a mrkvu a smažte asi 10 minút do mäkka. Pridajte nakrájané klobásy a a mäso pokiaľ pekne nezhnedne.
Vmiešajte múku a paradajkový pretlak do mäsa a varte pokiaľ nezovrie, potom pridajte víno, worcestrovú omáčku, bobkový list a lyžičku tymianu. Priveďte do varu, znížiť teplotu, zakryte pokrievkou a varíme po dobu 1 hodiny. Po hodine zložte veko a varte ďalších 15 minút kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne.
Dajte variť zemiaky a zeleninu do veľkého hrncana na dobu asi 20 minút kým zelenina nezmäkne. Po uvarení zlejte vodu pridajte maslo a mlieko a zeleninu vymiešajte na pyré.
Rúru rozohrejte na 220 °C. Mäso presypte do zapekacej misky a navrch rozprestrieme zeleninovú kašu. Posypeme zvyšným tymiánom a pečieme 45 minút, kým kaša na vrchole nieje zlatá. Dobrú chuť.