Dusené srnčie s rozmarínom a shiitake
2 lyžice masti
250 g zverina (srnčie mäsa), nakrájané na asi 2 cm kocky
2 šálky čerstvé huby shiitake, nakrájané
2 stredné cibule, nakrájané
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice koňaku alebo brandy (voliteľne)
2 šálky suché červené víno
1 kocka hovädzí vývar
1/4 lyžičky čierneho korenia
1/2 čajovej lyžičky sušeného tymianu listy
1 1/4 čajovej lyžičky sušeného rozmarínu
2 bobkové listy
200 g baby karotky (voliteľne)
1 lyžica kukuričného škrobu (voliteľne)
2 lyžice vody (voliteľne)
Rozohrejeme si masť na ktorej osmažíme zverinu do hneda. Pridáme nakrájané shiitake, nakrájanú cibuľu, cesnakom a restujeme asi 2 minúty. Nalejeme koňak restujeme asi 30 sekúnd pokiaľ sa nezbavíme alkoholu pridáme víno a bujónu.
Pridáme korenie, tymián, rozmarín a bobkový list. Privedieme do varu, potom znížime teplo a mierne dusíme, kým nezmäkne zverina, asi dve hodiny. Vodu pridávame podľa potreby. Po hodine a pol pridajte k mäsu baby karotky. Keď je zverina uvarená do jemná pridajte rozpustený kukuričný škrob v 2 polievkový lyžiciach vody a za stáleho miešania ju do omáčky zapracujte.
Rozohrejeme si masť na ktorej osmažíme zverinu do hneda. Pridáme nakrájané shiitake, nakrájanú cibuľu, cesnakom a restujeme asi 2 minúty. Nalejeme koňak restujeme asi 30 sekúnd pokiaľ sa nezbavíme alkoholu pridáme víno a bujónu.
Pridáme korenie, tymián, rozmarín a bobkový list. Privedieme do varu, potom znížime teplo a mierne dusíme, kým nezmäkne zverina, asi dve hodiny. Vodu pridávame podľa potreby. Po hodine a pol pridajte k mäsu baby karotky. Keď je zverina uvarená do jemná pridajte rozpustený kukuričný škrob v 2 polievkový lyžiciach vody a za stáleho miešania ju do omáčky zapracujte.