Srnčie burgre

Dátum zverejnenia: St, 01/18/2017 - 18:11

Ingrediencie: 

500 mleté srnčieho mäsa
500 mleté hovädzieho mäsa
2 lyžičky extra panenského olivového oleja
2 lyžičky morskej soli
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička sušeného oregana
1/2 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia
1 malý zväzok petržlenu nasekaného na jemno
12 buchiet

 

Paradajková omáčka

 Konzervované paradajky
3 šálky (750 g) cukru
1/2 šálky (150 g) jablčného octu
1 a 1/2 lyžičky (25 ml) rybacej omáčky
5 veľkých strúčikov cesnaku
4 chilli papričky, jemne nasekané
1 palec čerstvého zázvoru, olúpaný a nastrúhaný

Postup prípravy: 

Skombinujte hovädzie mäso, zverina, olej, soľ, škoricu, oregano, čierne korenie a petržlen do misy. Dôkladne premiešajte aby sa zmes spojila. Zmes nechajte odpočinúť v chladničke. Mäso vytvarujte do guličiek ktoré následne stlačite na hrubšiu placku a pečte na veľmi horúcom grile alebo v nepriľnavé panvici po dobu 1 až 2 minúty z každej strany. Umiestnite grilované mäso na žemľu, ďalej paradajkové chilli a buchtu prikrite.

Paradajkové chilli
Zmiešajte paradajky, cukor, ocot, rybaciu omáčku, cesnak, chilli a zázvor. Zmes sa privedie do varu na miernom ohni. Znížte teplotu asi 2 hodiny za stáleho miešania po celú dobu. Zmes nechajte vychladnúť.
Omáčka sa hodí na všetky druhy grilovaného mäsa a rýb.

Do hamburgera si môžete naukladať suroviny podľa vlastnej chuti ako list zeleného šalátu, syr či opečenú slaninu.

Dobrú chuť !

2 hod
/
45 min
166
203
Postup prípravy: 

Skombinujte hovädzie mäso, zverina, olej, soľ, škoricu, oregano, čierne korenie a petržlen do misy. Dôkladne premiešajte aby sa zmes spojila. Zmes nechajte odpočinúť v chladničke. Mäso vytvarujte do guličiek ktoré následne stlačite na hrubšiu placku a pečte na veľmi horúcom grile alebo v nepriľnavé panvici po dobu 1 až 2 minúty z každej strany. Umiestnite grilované mäso na žemľu, ďalej paradajkové chilli a buchtu prikrite.

Paradajkové chilli
Zmiešajte paradajky, cukor, ocot, rybaciu omáčku, cesnak, chilli a zázvor. Zmes sa privedie do varu na miernom ohni. Znížte teplotu asi 2 hodiny za stáleho miešania po celú dobu. Zmes nechajte vychladnúť.
Omáčka sa hodí na všetky druhy grilovaného mäsa a rýb.

Do hamburgera si môžete naukladať suroviny podľa vlastnej chuti ako list zeleného šalátu, syr či opečenú slaninu.

Dobrú chuť !