Grilované lýtka

Dátum zverejnenia: Pi, 08/19/2016 - 12:30

Ingrediencie: 

1 kg nakrájaných lýtok z jeleňa na väčšie kúsky
0,5 l jablkového muštu
500 g hrubých plátkov slaniny
barbecue omáčka

Postup prípravy: 

Kusy nakrájaného jelenieho lýtka dáme do plytkého pekáča a zalejeme jablčným muštom aby zverina bola muštom zakrytá a pridáme barbeque omáčku podľa chuti. Necháme dve hodiny odstáť v chlade. Po dvoch hodinách vyberieme a osušíme zverinu, jablčný mušt vylejeme keďže ho už nebudeme potrebovať.
Predhrejte vonkajší gril na vysokú teplotu. Drevené uhlie je najlepšie, ale môžete použiť aj plyn. Obaľte každý kus diviny plátkom slaniny nastoknite na špáradlo alebo grilovaciu ihlicu
Potrite grilovací rošt s olivovým olejom. Grilujte pomaly asi 15 – 20 minút.

5 hod
/
15 min
60
1222
Postup prípravy: 

Kusy nakrájaného jelenieho lýtka dáme do plytkého pekáča a zalejeme jablčným muštom aby zverina bola muštom zakrytá a pridáme barbeque omáčku podľa chuti. Necháme dve hodiny odstáť v chlade. Po dvoch hodinách vyberieme a osušíme zverinu, jablčný mušt vylejeme keďže ho už nebudeme potrebovať.
Predhrejte vonkajší gril na vysokú teplotu. Drevené uhlie je najlepšie, ale môžete použiť aj plyn. Obaľte každý kus diviny plátkom slaniny nastoknite na špáradlo alebo grilovaciu ihlicu
Potrite grilovací rošt s olivovým olejom. Grilujte pomaly asi 15 – 20 minút.