Zeleninovo-divinová polievka

Dátum zverejnenia: Ne, 01/30/2022 - 00:13

Ingrediencie: 

- ½ šálky masla
- 900 g jelenieho duseného mäsa
- 3 šálky nakrájanej kapusty
- 3 veľké zemiaky nakrájané na kocky
- 2 konzervy hrášku, scedené
- 2 plechovky mrkvy, scedené
- 2 plechovky zelenej fazuľky, scedené
- 2 plechovky kukurice s celým jadrom, scedené
- 2 plechovky nakrájaných paradajok so šťavou
- 1 šálka masla
- 8 hrnčekov paradajkovej šťavy
- 4 hrnčeky hovädzieho vývaru
- 2 PL cukru
- hovädzÍ bujón
- 1 ČL soli
- 2 ČL mletého čierneho korenia
- štipka mletého kmínu
- štipka mletej horčice
- štipka kari
- štipka kajanského korenia
- štipka sušenej petržlenovej vňate
- štipka talianskeho korenia
- štipka cesnakového prášku

Postup prípravy: 

1. Rozpustite 1/2 šálky masla vo veľkom hrnci. Na rozohriatom masle za častého miešania opražíme srnčie mäso nakrájané na kocky. Pridajte kapustu, zemiaky, hrášok, mrkvu, zelené fazuľky, kukuricu, nakrájané paradajky a zvyšné maslo. Zalejte paradajkovou šťavou a hovädzím vývarom, potom prisypte cukor a všetko zvyšné korenie.

2. Priveďte do varu na vysokej teplote, potom znížte teplotu na stredne nízku, prikryte a varte, kým mäso nezmäkne a polievka mierne nezhustne, asi 1 1/2 hodiny.

2 hod
/
45 min
82
1582
Postup prípravy: 

1. Rozpustite 1/2 šálky masla vo veľkom hrnci. Na rozohriatom masle za častého miešania opražíme srnčie mäso nakrájané na kocky. Pridajte kapustu, zemiaky, hrášok, mrkvu, zelené fazuľky, kukuricu, nakrájané paradajky a zvyšné maslo. Zalejte paradajkovou šťavou a hovädzím vývarom, potom prisypte cukor a všetko zvyšné korenie.

2. Priveďte do varu na vysokej teplote, potom znížte teplotu na stredne nízku, prikryte a varte, kým mäso nezmäkne a polievka mierne nezhustne, asi 1 1/2 hodiny.