Zapekané mäso z bizóna s koriandrovo-limetkovou omáčkou
- 200 g penne cestovín
- 500 g mleté mäsoz bizóna
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka čiernej fazule
- 1 plechovka krájanych paradajok
- 3/4 hrnčeka salsy
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 ČL drveného kmínu
- 1 ČL chilli korenia
- 1/2 hrnčeka drvenych tortil
- 1/2 hrnčeka strúhaného chedaru
- 1 PL nakrájanej zelenej cibule
Na koriandrovo-limetkovy krém:
- 2/3 hrnčeka kyslej smotany
- 3 PL nakrájanej zelenej cibule
- 1 PL čerstvého koriandra
- 1/2 ČL najemno nastrúhanej kôry z limetky
1. Rúru predhrejeme na 170 stupnov Celzia. Cestoviny uvaríme podla návodu na obale, precedíme a prikryjeme, aby sme ich udrzali teplé.
2. Medzitym na panvici pečieme mäso s cesnakom, kym nie je hnedé. Olej vylejeme.
3. Do uvarenêho mäsa pridáme cestoviny, fazulu, paradajky, salsu, oregano, chilli a kmín.
4. Zmes prelozíme na pekáč a neodkrytú pečieme 30 minút, alebo podla potreby. Posypeme ju drvenymi tortilami a syrom a pečieme pár minú, kym sa syr neroztopí.
5. Posypeme zelenou cibulkou a podávame s krémom.
6. Krém: V miske zmiešame kyslú smotanu, zelenú cibulu, koriander a limetkovú kôru. Krém podávame vychladeny.
1. Rúru predhrejeme na 170 stupnov Celzia. Cestoviny uvaríme podla návodu na obale, precedíme a prikryjeme, aby sme ich udrzali teplé.
2. Medzitym na panvici pečieme mäso s cesnakom, kym nie je hnedé. Olej vylejeme.
3. Do uvarenêho mäsa pridáme cestoviny, fazulu, paradajky, salsu, oregano, chilli a kmín.
4. Zmes prelozíme na pekáč a neodkrytú pečieme 30 minút, alebo podla potreby. Posypeme ju drvenymi tortilami a syrom a pečieme pár minú, kym sa syr neroztopí.
5. Posypeme zelenou cibulkou a podávame s krémom.
6. Krém: V miske zmiešame kyslú smotanu, zelenú cibulu, koriander a limetkovú kôru. Krém podávame vychladeny.