Steaky z diviny na vínovej omáčke
- 1 - 1,2 kg steaky z jelenieho mäsa
- 15 g masla
- 1PL oleja
Marináda:
- 750 ml červeného vína
- 2 mrkvy
- 1 pór
- 1 cibuľa
- 1 kytica garni
- 5 klinčekov
- 10 bobúľ borievky
- 15 bobúľ čierneho korenia
Omáčka:
- 480 ml krému (smotana na varenie)
- 240 ml horúceho vývaru
- 1 PL kukuričného škrobu
-soľ
- korenie na dochutenie
- Marinádu si pripravíme zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií, uložíme do nej mäso a necháme odležať celú noc. Každé 2-3 hodiny otáčame.
- Mäso z marinády vyberieme a odložíme na bok.
- Z uvedených ingrediencií si pripravíme omáčku tak, že všetko zmiešame a varíme cca 15 minút.
- Na panvici rozpálime olej s maslom a opečieme mäso.
- Marinádu si pripravíme zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií, uložíme do nej mäso a necháme odležať celú noc. Každé 2-3 hodiny otáčame.
- Mäso z marinády vyberieme a odložíme na bok.
- Z uvedených ingrediencií si pripravíme omáčku tak, že všetko zmiešame a varíme cca 15 minút.
- Na panvici rozpálime olej s maslom a opečieme mäso.