Restovaná Sherry kačica

Dátum zverejnenia: Ut, 07/27/2021 - 00:33

Ingrediencie: 

- jedna mrazená kačica (cca 1,8 - 2 kg)
- 4 PL olivového oleja
- 2 hrnčeky suchého Sherry vína
- 3 ČL sušeného oregana
- 3 ČL sušenej bazalky
- 3 ČL sušeného rozmarínu

Postup prípravy: 

1. Kačicu rozmrazíme tak, ze ju ulozíme do chladničky. Musíme dosiahnút to, ze kačica bude na povrchu rozmrazená, ale vo vnútri stále nie. Ked je kačica na povrchu rozmrazená, vyberieme ju z chladničky a poriadne do nej niekolkokrát bodneme nozom (15-20 krát). otvory musia prechádzat cez kozu az do mäsa. Tento proces je potrebny na marinovanie kačice. 

2. Vo veľkej mise zmiešame 1 šálku Sherry a 3 PL olivového oleja. Touto zmesou potrieme kačicu z vonkajšej strany a ulozíme do chladničky, ideálne na celú noc, aby sa celá kačica rozmrazila.

3. Predhrejeme si rúru na 190 ° C a z vnútra kačice vyberieme vnútornosti. Čast marinády rozotrieme aj do vnútra kačice. Vonkajšiu stranu kačice potrieme 3 lyžicami olivového oleja, oreganom, rozmarínom a bazalkou. Zvyšny pohár sherry vylejem na dna pekáča a vložíme don kačicu.

4. Pečieme cca 4-5 hodín a podlejeme každých 40 minút.

0 hod
/
20 min
4
Postup prípravy: 

1. Kačicu rozmrazíme tak, ze ju ulozíme do chladničky. Musíme dosiahnút to, ze kačica bude na povrchu rozmrazená, ale vo vnútri stále nie. Ked je kačica na povrchu rozmrazená, vyberieme ju z chladničky a poriadne do nej niekolkokrát bodneme nozom (15-20 krát). otvory musia prechádzat cez kozu az do mäsa. Tento proces je potrebny na marinovanie kačice. 

2. Vo veľkej mise zmiešame 1 šálku Sherry a 3 PL olivového oleja. Touto zmesou potrieme kačicu z vonkajšej strany a ulozíme do chladničky, ideálne na celú noc, aby sa celá kačica rozmrazila.

3. Predhrejeme si rúru na 190 ° C a z vnútra kačice vyberieme vnútornosti. Čast marinády rozotrieme aj do vnútra kačice. Vonkajšiu stranu kačice potrieme 3 lyžicami olivového oleja, oreganom, rozmarínom a bazalkou. Zvyšny pohár sherry vylejem na dna pekáča a vložíme don kačicu.

4. Pečieme cca 4-5 hodín a podlejeme každých 40 minút.