Pikantný guláš s kačicou, granátovým jablkom a vlašskými orechmi

Dátum zverejnenia: Ne, 10/24/2021 - 23:42

Ingrediencie: 

- 8 kusov kačacích stehien
- soľ 
- mleté čierne korenie
- 2 PL oleja
- ¼ šálky vody
- 3 PL olivového oleja 
- 2 šálky nakrájanej žltej cibule
- 1 ČL mletej kurkumy
- ½ čajovej lyžičky mletej škorice
- ⅛ lyžičky mletého muškátového orieška
- 6 šálok kuracieho vývaru
- ⅔ šálky melasy z granátového jablka
​- 2 PL šálky medu
- 3 šálky vlašských orechov

Postup prípravy: 

1. Kačacie stehna posypte soľou a čiernym korením

2. Do rozpáleného oleja vloztee kozou nadol kačaie stehná a varte dohneda cca 2-5 minút, následne otočte a rovnako varte dohneda. Stehná prelozte na tanier a štavu z vypeku nalejte do misky

3. Na panvicu nalejte vodu, nechajte zovriet a varechou zoškrabujte zvyšky kačice, ktorá sa prichytila počas prazenia na panvicu, odstate z ohna

4. Dve polievkovè lyzica vypeku ohrejte spolu s olivovym olejom na strednom ohni a oprazte cibulku, pridajte kurkumu, škoricu, muškátovy oriešok a varte cca minútu

5. Nalejte kurací vývar, melasu z granátového jablka, med a odloženú vodnú zmes z panvice k cibulke a privedte do varu

6. Vlašské orechy si pomelte na jemny pášok

7. Oprazte mleté orechy na panvici cca minutku, kym nebudú vonavé, následne ich primiešajte k vodnej zmesi, vlozte do nej aj kačacie stehná tak, aby boli vo vyvare ponorené

8. Stehnâ varīme cca 3 hodinky na nízkej teplote, kym nezmäknú

9. Stehná podávame s omáčkou, v ktorej sme mäso varili

3 hod
/
30 min
13
Postup prípravy: 

1. Kačacie stehna posypte soľou a čiernym korením

2. Do rozpáleného oleja vloztee kozou nadol kačaie stehná a varte dohneda cca 2-5 minút, následne otočte a rovnako varte dohneda. Stehná prelozte na tanier a štavu z vypeku nalejte do misky

3. Na panvicu nalejte vodu, nechajte zovriet a varechou zoškrabujte zvyšky kačice, ktorá sa prichytila počas prazenia na panvicu, odstate z ohna

4. Dve polievkovè lyzica vypeku ohrejte spolu s olivovym olejom na strednom ohni a oprazte cibulku, pridajte kurkumu, škoricu, muškátovy oriešok a varte cca minútu

5. Nalejte kurací vývar, melasu z granátového jablka, med a odloženú vodnú zmes z panvice k cibulke a privedte do varu

6. Vlašské orechy si pomelte na jemny pášok

7. Oprazte mleté orechy na panvici cca minutku, kym nebudú vonavé, následne ich primiešajte k vodnej zmesi, vlozte do nej aj kačacie stehná tak, aby boli vo vyvare ponorené

8. Stehnâ varīme cca 3 hodinky na nízkej teplote, kym nezmäknú

9. Stehná podávame s omáčkou, v ktorej sme mäso varili