Pečená korniška

Dátum zverejnenia: Ne, 12/19/2021 - 01:17

Ingrediencie: 

- 2 sliepky Kornišky
- ½ šálky rozpusteného masla
- ½ nakrájanej cibule
- ½ nasekaného stopkového zeleru
- ¼ nakrájanej zelenej papriky
- 1 plechovka scedených a nasekaných húb 
- 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
- 1 PL sušenej bazalky
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- ¼ šálky rozpusteného masla

Postup prípravy: 

1. Rúru prehrejte na 160 stupňov.

2. V malej miske zmiešajte 1/2 šálky rozpusteného masla, cibuľu, zeler, papriku, šampiňóny, cesnak, bazalku, oregano a petržlenovú vňať.

3. Sliepky zvnútra aj zvonka osoľte a okoreňte podľa chuti a potom naplňte rovnakým množstvom zmesi masla a zeleniny. Umiestnite plnené kornišky do zapekacej misy prsiami nahor. Pokvapkáme 1/4 šálky rozpusteného masla.

4. Misu prikryte a pečte v predhriatej rúre 1 a 1/2 hodiny. Odstráňte poklop a pečte do zhnednutia pri teplote 260 stupňov C.

2 hod
/
0 min
36
2120
Postup prípravy: 

1. Rúru prehrejte na 160 stupňov.

2. V malej miske zmiešajte 1/2 šálky rozpusteného masla, cibuľu, zeler, papriku, šampiňóny, cesnak, bazalku, oregano a petržlenovú vňať.

3. Sliepky zvnútra aj zvonka osoľte a okoreňte podľa chuti a potom naplňte rovnakým množstvom zmesi masla a zeleniny. Umiestnite plnené kornišky do zapekacej misy prsiami nahor. Pokvapkáme 1/4 šálky rozpusteného masla.

4. Misu prikryte a pečte v predhriatej rúre 1 a 1/2 hodiny. Odstráňte poklop a pečte do zhnednutia pri teplote 260 stupňov C.