Medailóniky z diviny na vínovej omáčke
Dátum zverejnenia: Ne, 01/12/2020 - 00:46
Ingrediencie:
- 1 kg jelenieho chrbta
- 1 liter červeného vína
- 2 veľké cibule
- 3 mrkvy
Postup prípravy:
- Mäso si vyčistíme, poodrezujeme tvrdšie časti a nakrájame na plátky.
- Pripravíme si marinádu – nakrájame petržlenovú vňať, pridáme cesnak, uložíme doň mäso a zalejeme červeným vínom. Môžeme pridať aj korenie, ideálne tymián, rozmarín, šalviu, klinčeky a trochu čierneho korenia. Mäso v marináde necháme 2 dni.
- Ošúpeme cibuľu a mrkvu. Smažíme na oleji, keď zelenina zmäkne, prilejeme víno z marinády.
- Zatiaľ si opečieme mäso na panvici do zlatista.
- Keď je mäso hotové, necháme trochu odležať. Potom ho vhodíme do hrnca so zeleninou a vínom a varíme pol hodiny.
- Ideálne je tento recept pripraviť deň pred podávaním.
Postup prípravy:
- Mäso si vyčistíme, poodrezujeme tvrdšie časti a nakrájame na plátky.
- Pripravíme si marinádu – nakrájame petržlenovú vňať, pridáme cesnak, uložíme doň mäso a zalejeme červeným vínom. Môžeme pridať aj korenie, ideálne tymián, rozmarín, šalviu, klinčeky a trochu čierneho korenia. Mäso v marináde necháme 2 dni.
- Ošúpeme cibuľu a mrkvu. Smažíme na oleji, keď zelenina zmäkne, prilejeme víno z marinády.
- Zatiaľ si opečieme mäso na panvici do zlatista.
- Keď je mäso hotové, necháme trochu odležať. Potom ho vhodíme do hrnca so zeleninou a vínom a varíme pol hodiny.
- Ideálne je tento recept pripraviť deň pred podávaním.