Medailóniky z diviny na vínovej omáčke

Dátum zverejnenia: Ne, 01/12/2020 - 00:46

Ingrediencie: 

- 1 kg jelenieho chrbta
- 1 liter červeného vína
- 2 veľké cibule
- 3 mrkvy

Postup prípravy: 
  1. Mäso si vyčistíme, poodrezujeme tvrdšie časti a nakrájame na plátky.
  2. Pripravíme si marinádu – nakrájame petržlenovú vňať, pridáme cesnak, uložíme doň mäso a zalejeme červeným vínom. Môžeme pridať aj korenie, ideálne tymián, rozmarín, šalviu, klinčeky a trochu čierneho korenia. Mäso v marináde necháme 2 dni.
  3. Ošúpeme cibuľu a mrkvu. Smažíme na oleji, keď zelenina zmäkne, prilejeme víno z marinády.
  4. Zatiaľ si opečieme mäso na panvici do zlatista.
  5. Keď je mäso hotové, necháme trochu odležať. Potom ho vhodíme do hrnca so zeleninou a vínom a varíme pol hodiny.
  6. Ideálne je tento recept pripraviť deň pred podávaním.

 

1 hod
/
30 min
265
347
Postup prípravy: 
  1. Mäso si vyčistíme, poodrezujeme tvrdšie časti a nakrájame na plátky.
  2. Pripravíme si marinádu – nakrájame petržlenovú vňať, pridáme cesnak, uložíme doň mäso a zalejeme červeným vínom. Môžeme pridať aj korenie, ideálne tymián, rozmarín, šalviu, klinčeky a trochu čierneho korenia. Mäso v marináde necháme 2 dni.
  3. Ošúpeme cibuľu a mrkvu. Smažíme na oleji, keď zelenina zmäkne, prilejeme víno z marinády.
  4. Zatiaľ si opečieme mäso na panvici do zlatista.
  5. Keď je mäso hotové, necháme trochu odležať. Potom ho vhodíme do hrnca so zeleninou a vínom a varíme pol hodiny.
  6. Ideálne je tento recept pripraviť deň pred podávaním.