Králik na horčicovej omáčke

Dátum zverejnenia: Ne, 09/19/2021 - 21:53

Ingrediencie: 

- 1 kg králika, očistený a nakrájaný na kúsky
- soľ a korenie podľa chuti
- 3 PL pripravenej horčice
- 3 PL rastlinného oleja 
- 1 šálka bieleho vína
- 4 malé cibule
- 2 plátky slaniny, nakrájané na cca 1,5 cm kúsky
- 1 pomaranč

Postup prípravy: 

1. Rúru prehrejeme na 180 stupňov Celzia.

2. Králika ochutíme soľou a korením a natrieme naň horčicu. Vložíme ho do rúry a zalejeme olejom a vínom. Potom naň položte cibule a posypte kúskami slaniny.

3. Prikryté pečieme 30 minút v predhriatej rúre. Potom odstráňte veko a králika otočte. Z pomaranča vytlačte trochu šťavy a pokvapkajte ňou králika. Odkryté vráťte do rúry na 30 minút alebo kým králik nie je mäkký. Podávajte s nakrájaným pomarančom a zemiakovou kašou.

1 hod
/
15 min
10
Postup prípravy: 

1. Rúru prehrejeme na 180 stupňov Celzia.

2. Králika ochutíme soľou a korením a natrieme naň horčicu. Vložíme ho do rúry a zalejeme olejom a vínom. Potom naň položte cibule a posypte kúskami slaniny.

3. Prikryté pečieme 30 minút v predhriatej rúre. Potom odstráňte veko a králika otočte. Z pomaranča vytlačte trochu šťavy a pokvapkajte ňou králika. Odkryté vráťte do rúry na 30 minút alebo kým králik nie je mäkký. Podávajte s nakrájaným pomarančom a zemiakovou kašou.