Králik na horčicovej omáčke
- 1 kg králika, očistený a nakrájaný na kúsky
- soľ a korenie podľa chuti
- 3 PL pripravenej horčice
- 3 PL rastlinného oleja
- 1 šálka bieleho vína
- 4 malé cibule
- 2 plátky slaniny, nakrájané na cca 1,5 cm kúsky
- 1 pomaranč
1. Rúru prehrejeme na 180 stupňov Celzia.
2. Králika ochutíme soľou a korením a natrieme naň horčicu. Vložíme ho do rúry a zalejeme olejom a vínom. Potom naň položte cibule a posypte kúskami slaniny.
3. Prikryté pečieme 30 minút v predhriatej rúre. Potom odstráňte veko a králika otočte. Z pomaranča vytlačte trochu šťavy a pokvapkajte ňou králika. Odkryté vráťte do rúry na 30 minút alebo kým králik nie je mäkký. Podávajte s nakrájaným pomarančom a zemiakovou kašou.
1. Rúru prehrejeme na 180 stupňov Celzia.
2. Králika ochutíme soľou a korením a natrieme naň horčicu. Vložíme ho do rúry a zalejeme olejom a vínom. Potom naň položte cibule a posypte kúskami slaniny.
3. Prikryté pečieme 30 minút v predhriatej rúre. Potom odstráňte veko a králika otočte. Z pomaranča vytlačte trochu šťavy a pokvapkajte ňou králika. Odkryté vráťte do rúry na 30 minút alebo kým králik nie je mäkký. Podávajte s nakrájaným pomarančom a zemiakovou kašou.