Králičí guláš

Dátum zverejnenia: Po, 01/29/2024 - 23:39

Ingrediencie: 

- 140 g sušených sliviek
- 50 ml brandy
- 50 g hnedého cukru
- 2 králiky
- hladká múka, na obaľovanie
- 1 PL rastlinného oleja
- 3 plátky údenej slaniny, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 zelerové stonky, nasekané
- 1 strúčik cesnaku, roztlačený
- 2 vetvičky tymiánu
- 1 bobkový list
- 150 ml červeného vína
- 250 ml kuracieho vývaru
- nasekanú petržlenovú vňať
- ryža

Postup prípravy: 

1. Rúru vyhrejte na 150°C. Sušené slivky dajte do misky s brandy a hnedým cukrom, premiešajte a nechajte nakysnúť.
2. Králika obaľte v múke. Na veľkej panvici zohrejte olej a králika opečte dozlatista. Odložte králika nabok. Do výpeku pridajte slaninu, zeleninu, cesnak a bylinky a opekajte 5 minút, kým nezačne farbiť.
3. Prilejte červené víno a zo spodku misky zoškrabte všetku dobrotu. Pridajte kurací vývar a vložte králika späť do misky so slivkami, potom prikryte a varte 2 hodiny za občasného miešania, kým králik úplne nezmäkne. Podávajte s ryžou posypané petržlenovou vňaťou.

2 hod
/
35 min
0
235
Postup prípravy: 

1. Rúru vyhrejte na 150°C. Sušené slivky dajte do misky s brandy a hnedým cukrom, premiešajte a nechajte nakysnúť.
2. Králika obaľte v múke. Na veľkej panvici zohrejte olej a králika opečte dozlatista. Odložte králika nabok. Do výpeku pridajte slaninu, zeleninu, cesnak a bylinky a opekajte 5 minút, kým nezačne farbiť.
3. Prilejte červené víno a zo spodku misky zoškrabte všetku dobrotu. Pridajte kurací vývar a vložte králika späť do misky so slivkami, potom prikryte a varte 2 hodiny za občasného miešania, kým králik úplne nezmäkne. Podávajte s ryžou posypané petržlenovou vňaťou.