Jelení guľáš z pomalého hrnca

Dátum zverejnenia: Pi, 09/07/2018 - 11:02

Ingrediencie: 

-2 šálky ošúpaných zemiakov nakrájaných na kocky
-2 šálky hríbov nakrájaných na kocky
-1/2 šálky cibule nakrájanej na kocky
-1 hrnček zeleru nakrájaného na plátky
-1 šálka mrkvy nakrájanej na plátky
-1/3 šálky paradajkového pretlaku
-1ČL sušeného oregana
-1-2 ČL cukru
-1/2 ČL sušeného tymiánu
-1/2 ČL sušeného rozmarínu
-3/4 ČL mletého čierneho korenia
-1 ČL soli
-2 veľké roztlačené strúčiky cesnaku
-1 bobkový list

------------------------------------
-1/4 šálky hladkej múky
-500g svieckovej z diviny nakrájanej na cca 3 cm plátky
-1PL kanolového oleja
-1 šálka hnedého piva
-štipka soli
-1ČL mletej červenej papriky
-500ml hovädzieho vývaru

Postup prípravy: 

-Prvých 14 surovín zmiešame a vložíme do pomalého hrnca.
-Zmiešame múku, štipku soli a červenú papriku v plytkej miske. Následne mäso obalíme v múčnej zmesi. Zohrejeme na panvici olej a mäso opečieme. Pečieme cca 4 minúty z každej strany. Upečené mäso pridáme k zmesi do pomalého hrnca.
-Zmiešame pivo a vývar a zalejeme ním mäso v hrnci. Varíme cca 7 hodín, pokiaľ nie je mäso mäkké. Vybereme bobkový list. Jedlo môžeme podávať.

7 hod
/
20 min
2066
10850
Postup prípravy: 

-Prvých 14 surovín zmiešame a vložíme do pomalého hrnca.
-Zmiešame múku, štipku soli a červenú papriku v plytkej miske. Následne mäso obalíme v múčnej zmesi. Zohrejeme na panvici olej a mäso opečieme. Pečieme cca 4 minúty z každej strany. Upečené mäso pridáme k zmesi do pomalého hrnca.
-Zmiešame pivo a vývar a zalejeme ním mäso v hrnci. Varíme cca 7 hodín, pokiaľ nie je mäso mäkké. Vybereme bobkový list. Jedlo môžeme podávať.