Dusené králičie pappardelle
- 2 PL olivového oleja
- 1 divoký králik
- 4 plátky údenej slaniny, upražené
- 1 malá červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 mrkva nakrájaná nadrobno
- 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 2 vetvičky rozmarínu, nasekané
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 150 ml bieleho alebo ružového vína
- 500 ml kuracieho vývaru
- 500 g cestovín pappardelle
- kôra z ½ pomaranča
- 1 ČL dijonskej horčice
- 100 ml smotany na šľahanie
- malý zväzok nasekanej petržlenovej vňate
- strúhaný parmezán
1. Vo veľkej panvici zohrejte olej. Keď je horúci, pridajte králika, opečte ho zo všetkých strán, potom vyberte z panvice a odstavte.
2. Do panvice s olejom pridajte slaninu, cibuľu a mrkvu do panvice a pečte 10 minút, kým nezmäknú. Pridajte cesnak, rozmarín a paradajkový pretlak, miešajte 1-2 minúty, potom zalejte vínom a kuracím vývarom.
3. Vráťte králika do panvice, okoreňte, prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni 1 hodinu, kým králik naozaj nezmäkne.
4. Vyberte králika z panvice a nakrájajte. Dávajte pozor, aby ste odstránili všetky malé kosti. Medzitým zvýšte teplotu pod panvicou a varte 5 minút, kým sa nezredukuje na polovicu. Pridajte nasekané mäso a znížte teplotu na minimum. Cestoviny uvarte vo veľkej hrnci. Scedte a v prípade potreby si odložte trochu vody z cestovín na zriedenie omáčky.
5. Do králičej omáčky vmiešajte polovicu pomarančovej kôry, horčicu, smotanu a petržlenovú vňať. Pridajte uvarené cestoviny na panvicu, všetko dobre premiešajte, aby sa obalili a ohrejte 1-2 minúty. Podávajte v miskách so strúhaným parmezánom, petržlenovou vňaťou a zvyšnou pomarančovou kôrou.
1. Vo veľkej panvici zohrejte olej. Keď je horúci, pridajte králika, opečte ho zo všetkých strán, potom vyberte z panvice a odstavte.
2. Do panvice s olejom pridajte slaninu, cibuľu a mrkvu do panvice a pečte 10 minút, kým nezmäknú. Pridajte cesnak, rozmarín a paradajkový pretlak, miešajte 1-2 minúty, potom zalejte vínom a kuracím vývarom.
3. Vráťte králika do panvice, okoreňte, prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni 1 hodinu, kým králik naozaj nezmäkne.
4. Vyberte králika z panvice a nakrájajte. Dávajte pozor, aby ste odstránili všetky malé kosti. Medzitým zvýšte teplotu pod panvicou a varte 5 minút, kým sa nezredukuje na polovicu. Pridajte nasekané mäso a znížte teplotu na minimum. Cestoviny uvarte vo veľkej hrnci. Scedte a v prípade potreby si odložte trochu vody z cestovín na zriedenie omáčky.
5. Do králičej omáčky vmiešajte polovicu pomarančovej kôry, horčicu, smotanu a petržlenovú vňať. Pridajte uvarené cestoviny na panvicu, všetko dobre premiešajte, aby sa obalili a ohrejte 1-2 minúty. Podávajte v miskách so strúhaným parmezánom, petržlenovou vňaťou a zvyšnou pomarančovou kôrou.