Dusené jelenie mäso

Dátum zverejnenia: Ut, 09/05/2017 - 17:47

Ingrediencie: 

450 g slaniny

900 g jelenieho mäsa

2 stredné kvaky

1 veľká konzerva zeleninovej zmesi

450 g paradajkového pretlaku

1 cibuľa

Soľ na dochutenie

Čierne mleté korenie na dochutenie

Postup prípravy: 

Na panvici popražíme slaninu a následne masťou po pražení polejeme jelenie mäso, ktoré sme si už pripravili do hrnca. K mäsu pridáme taktiež šťavu z konzervy so zeleninovou zmesou.

Pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú cibuľu a nakrájané kvaky.

Podľa potreby podlejeme vodou.

Varíme v hrnci asi 3 až 4 hodiny na nízkej teplote, dokedy nebude mäso mäkké a jemné.

Pridáme všetku zeleninu spolu so slaninou a varíme ešte 15 minút.

3 hod
/
0 min
1515
2779
Postup prípravy: 

Na panvici popražíme slaninu a následne masťou po pražení polejeme jelenie mäso, ktoré sme si už pripravili do hrnca. K mäsu pridáme taktiež šťavu z konzervy so zeleninovou zmesou.

Pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú cibuľu a nakrájané kvaky.

Podľa potreby podlejeme vodou.

Varíme v hrnci asi 3 až 4 hodiny na nízkej teplote, dokedy nebude mäso mäkké a jemné.

Pridáme všetku zeleninu spolu so slaninou a varíme ešte 15 minút.