Dusené jelenie mäso so špeclami
- 500 g jelenie mäso
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g brusníc
- 40 g sušených hríbov
- 300 ml červeného vína
- 200 ml vody
- 3 PL javorového sirupu
- soľ
- čierne korenie
- 1 bouquet garni
- olivový olej
- 300 g špeclí
- Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska
- Cesnak a cibuľu očistíme a na drobno nakrájame
- Mäso opečieme na olivovom oleji, potom ho vyberieme a na rovnakom oleji opečieme cibuľu, cesnak a mrkvu
- Po 5 minútach vložíme mäso späť do panvice k cibuli a cesnaku. Okoreníme, prilejeme víno a vodu
- Medzitým namočíme huby do vody
- Po 1 hodine varenia pridáme k mäsu brusnice a javorový sirup
- Varíme ďalších 30 minút
- Huby vyberieme z vody a pridáme k mäsu, varíme ešte 10 minút
- Ochutnáme, v prípade potreby dochutíme
- Mäso servírujeme so špeclami
- Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska
- Cesnak a cibuľu očistíme a na drobno nakrájame
- Mäso opečieme na olivovom oleji, potom ho vyberieme a na rovnakom oleji opečieme cibuľu, cesnak a mrkvu
- Po 5 minútach vložíme mäso späť do panvice k cibuli a cesnaku. Okoreníme, prilejeme víno a vodu
- Medzitým namočíme huby do vody
- Po 1 hodine varenia pridáme k mäsu brusnice a javorový sirup
- Varíme ďalších 30 minút
- Huby vyberieme z vody a pridáme k mäsu, varíme ešte 10 minút
- Ochutnáme, v prípade potreby dochutíme
- Mäso servírujeme so špeclami