Divina s domácou arašidovou hoisin omáčkou
- 450 g diviny, nakrájanej na tenké plátky
- 900 g miešanej restovanej zeleniny
- 2 PL arašidového alebo svetlicového oleja
- 450 g ryžových rezancov
- sezamové semienka
- nakrájanú zelenú cibuľku
- sójovú omáčku na poliatie
Pikantná Hoisin omáčka s arašidovým maslom
- 1/2 šálky sójovej omáčky
- 2 PL hladkého arašidového masla
- 2 PL bielej miso pasty
- 1 PL hnedého cukru
- 1 PL medu
- 1 PL ryžového octu
- 1 PL saké
- 2 ČL sezamového oleja
- 2 ČL pikantnej omáčky alebo podľa chuti
- 1 strúčik cesnaku, roztlačený
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- štipka červenej papriky
1. Začnite tým, že divinu očistíte od všetkého tuku a tkaniva a potom ju nakrájate na tenké pásiky. Suroviny na omáčku zmiešajte a odložte.
2. Do woku dajte 1 lyžicu oleja. Za stáleho miešania opečte divinu, kým nebude takmer uvarená.
3. Vyberte mäso z woku a odložte bokom, aby zostalo teplé. Pridajte zvyšný olej a za stáleho miešania opečte zeleninu, kým nebude uvarená, ale stále chrumkavá. Vráťte mäso a prelejte omáčkou.
4. Dobre premiešajte, aby sa divina obalila. Pridajte uvarené rezance, dobre premiešajte a dajte na tanier. Ozdobte troškou sójovej omáčky, trochou zelenej cibuľky a sezamovými semiačkami.
1. Začnite tým, že divinu očistíte od všetkého tuku a tkaniva a potom ju nakrájate na tenké pásiky. Suroviny na omáčku zmiešajte a odložte.
2. Do woku dajte 1 lyžicu oleja. Za stáleho miešania opečte divinu, kým nebude takmer uvarená.
3. Vyberte mäso z woku a odložte bokom, aby zostalo teplé. Pridajte zvyšný olej a za stáleho miešania opečte zeleninu, kým nebude uvarená, ale stále chrumkavá. Vráťte mäso a prelejte omáčkou.
4. Dobre premiešajte, aby sa divina obalila. Pridajte uvarené rezance, dobre premiešajte a dajte na tanier. Ozdobte troškou sójovej omáčky, trochou zelenej cibuľky a sezamovými semiačkami.