Chimichurri omáčka ku grilovanej divine
- 1-2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 1 šálka petržlenovej vňate, čerstvo nasekanej
- 1 šálka mäty, čerstvo nasekanej
- štipka čili
- 2-3 PL limetkovej šťavy
- 1/2 šálky olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
1. V prípade, že chcete použiť kuchynský robot, rozmixujte všetky okrem oleja, soli a čierneho korenia spolu. Postupne prilievajte olivový olej, na konci dochuťte soľou a čiernym korením.
2. Je možné prirpaviť zmes aj tradičnou cestou: cesnak, čily a bylinky rozdrvíme v mažiari. Pridáme soľ, čierne korenie a limetkovú šťavu. Nakoniec za stáleho miešania prilievame olivový olej.
Pre podávaním nechajte 1 hodinu omáčku lúhovať.
1. V prípade, že chcete použiť kuchynský robot, rozmixujte všetky okrem oleja, soli a čierneho korenia spolu. Postupne prilievajte olivový olej, na konci dochuťte soľou a čiernym korením.
2. Je možné prirpaviť zmes aj tradičnou cestou: cesnak, čily a bylinky rozdrvíme v mažiari. Pridáme soľ, čierne korenie a limetkovú šťavu. Nakoniec za stáleho miešania prilievame olivový olej.
Pre podávaním nechajte 1 hodinu omáčku lúhovať.