Typický posed so stojanmi

Pri tomto type posedu musíme pozornosť venovať pevnému spojeniu stojín a zeme, keďže nie sú použité žiadne podpery. Na upevnenie spojenia môžeme použiť šrubovacie kotvy alebo upevnenie na oceľové uholníky zapustené do betonových základov.

Návod na stavbu typického posedu so stojanmi:

Dusený pstruh s mätovo-kôprovou omáčkou

Dátum zverejnenia: St, 11/13/2019 - 02:01

Zemiaky nakrájame a varíme, kým nezmäknú. Špargľu očistíme od koncov a nakrájame na polovicu. Bujón nasypeme na panvicu, pridáme špargľu a fazuua, potom prikryjeme a varíme 5 minút.

K zmesi na panvici pridáme hrášok, filety pstruha a plátky citróna. Znovu prikryjeme a varíme ďalších 5 minút, kým je ryba hotová.

Dresing si pripravíme zmiešaním jogurtu s octom, horčicovým práškom, mätou a kôprom. Rybu podávame s dresingom, zemiakmi a zeleninou.

0 hod
/
35 min
7320
10820

Zemiaky nakrájame a varíme, kým nezmäknú. Špargľu očistíme od koncov a nakrájame na polovicu. Bujón nasypeme na panvicu, pridáme špargľu a fazuua, potom prikryjeme a varíme 5 minút.

K zmesi na panvici pridáme hrášok, filety pstruha a plátky citróna. Znovu prikryjeme a varíme ďalších 5 minút, kým je ryba hotová.

Dresing si pripravíme zmiešaním jogurtu s octom, horčicovým práškom, mätou a kôprom. Rybu podávame s dresingom, zemiakmi a zeleninou.

Našli myšieho jeleňa. Vyškrtnú ho zo zoznamu hľadaných druhov

Pripomína kríženca medzi myšou a jeleňom. Vedci si mysleli, že drobný párnokopytník Tragulus versicolor vyhynul pred tridsiatimi rokmi pre nadmerný lov.

Teraz sa podarilo niekoľkých jedincov zachytiť pomocou fotopasce v Annamskom pohorí, ktoré tvorí prirodzenú hranicu medzi Vietnamom a Laosom.

Zviera volo umiestnené na zozname 25 najhľadanejších stratených druhov organizácie Global Wildlife Conservation (prekl. Svetová ochrana prírody).

Posed s podperami

Existuje množstvo spôsobov, ako zaistiť stabilitu posedu. Najbezpečnejšou z nich je použitie vyložených podper. Tieto podpery sú zo statického hľadiska veľmi praktické. Nevýhodou tohto posedu je to, že ho nie je možné skonštruovať naležato na zemi a potom naraz zodvihnúť do zvislej polohy. Pri stavbe je nutné príslušné časti zodvihnúť a upevniť podperami.

Návod na stavbu posedu s podperami:

Karpatské bukové pralesy dostali jasné hranice

Karpatské bukové pralesy dostali jasné hranice. Po vážnych pochybeniach Slovenskej agentúry životného prostredia v nominačnom projekte pri ich zápise do zoznamu UNESCO v roku 2007, kde boli v rozpore čísla v textovej a mapovej časti a úplne mu absentovala diskusia s obyvateľmi regiónu, je tak ich zachovanie na zozname zabezpečené. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR), Ministerstvo životného prostredia SR a Ministerstvo obrany SR spoločne na základe presných údajov zadefinovali rozlohu chráneného územia.

Nožnicový rebríkový posed

Tento posed môžeme postaviť dvomi rôznymi spôsobmi. Prvým je zaistenie stability rebríkovou konštrukciou, druhým spôsobom je podopretie sedacie nástavca stojanom. Druhý spôsob je o niečo pevnejší , rebríková konštrukcia je však jednoduchšia.

Návod na stavbu nožnicového rebrikového posedu:

Holubie kari

Dátum zverejnenia: St, 10/30/2019 - 23:37

Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a osolíme. Pridáme zázvor, cesnak a chilli korenie. 

Prilejeme vodu a varíme, kým zmes nezmení farbu na tmavohnedú.

Znížime teplotu a pridáme paradajky a varíme cca 5 minút, kým sa zo zmesi nevytvorí pasta.

Do hustej pasty pridáme holubie prsia a pražíme 5 minút, kým nebudú prsia hotové.

Vyberieme ich z panvice a nakrájame na pásiky.

Nakrájané prsia vrátime späť na panvicu a posypeme korením garam masala a koriandrom.

Podávame spolu s pastou.

 

 

 

0 hod
/
30 min
7320
Hlasované
9593

Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a osolíme. Pridáme zázvor, cesnak a chilli korenie. 

Prilejeme vodu a varíme, kým zmes nezmení farbu na tmavohnedú.

Znížime teplotu a pridáme paradajky a varíme cca 5 minút, kým sa zo zmesi nevytvorí pasta.

Do hustej pasty pridáme holubie prsia a pražíme 5 minút, kým nebudú prsia hotové.

Vyberieme ich z panvice a nakrájame na pásiky.

Nakrájané prsia vrátime späť na panvicu a posypeme korením garam masala a koriandrom.

Podávame spolu s pastou.

 

 

 

Stránky