Dusený pstruh s mätovo-kôprovou omáčkou
Zemiaky nakrájame a varíme, kým nezmäknú. Špargľu očistíme od koncov a nakrájame na polovicu. Bujón nasypeme na panvicu, pridáme špargľu a fazuua, potom prikryjeme a varíme 5 minút.
K zmesi na panvici pridáme hrášok, filety pstruha a plátky citróna. Znovu prikryjeme a varíme ďalších 5 minút, kým je ryba hotová.
Dresing si pripravíme zmiešaním jogurtu s octom, horčicovým práškom, mätou a kôprom. Rybu podávame s dresingom, zemiakmi a zeleninou.
Zemiaky nakrájame a varíme, kým nezmäknú. Špargľu očistíme od koncov a nakrájame na polovicu. Bujón nasypeme na panvicu, pridáme špargľu a fazuua, potom prikryjeme a varíme 5 minút.
K zmesi na panvici pridáme hrášok, filety pstruha a plátky citróna. Znovu prikryjeme a varíme ďalších 5 minút, kým je ryba hotová.
Dresing si pripravíme zmiešaním jogurtu s octom, horčicovým práškom, mätou a kôprom. Rybu podávame s dresingom, zemiakmi a zeleninou.
Našli myšieho jeleňa. Vyškrtnú ho zo zoznamu hľadaných druhov
Pripomína kríženca medzi myšou a jeleňom. Vedci si mysleli, že drobný párnokopytník Tragulus versicolor vyhynul pred tridsiatimi rokmi pre nadmerný lov.
Teraz sa podarilo niekoľkých jedincov zachytiť pomocou fotopasce v Annamskom pohorí, ktoré tvorí prirodzenú hranicu medzi Vietnamom a Laosom.
Zviera volo umiestnené na zozname 25 najhľadanejších stratených druhov organizácie Global Wildlife Conservation (prekl. Svetová ochrana prírody).
Posed s podperami
Existuje množstvo spôsobov, ako zaistiť stabilitu posedu. Najbezpečnejšou z nich je použitie vyložených podper. Tieto podpery sú zo statického hľadiska veľmi praktické. Nevýhodou tohto posedu je to, že ho nie je možné skonštruovať naležato na zemi a potom naraz zodvihnúť do zvislej polohy. Pri stavbe je nutné príslušné časti zodvihnúť a upevniť podperami.
Návod na stavbu posedu s podperami:
Kazateľnica pre lov v pohone
Karpatské bukové pralesy dostali jasné hranice
Karpatské bukové pralesy dostali jasné hranice. Po vážnych pochybeniach Slovenskej agentúry životného prostredia v nominačnom projekte pri ich zápise do zoznamu UNESCO v roku 2007, kde boli v rozpore čísla v textovej a mapovej časti a úplne mu absentovala diskusia s obyvateľmi regiónu, je tak ich zachovanie na zozname zabezpečené. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR), Ministerstvo životného prostredia SR a Ministerstvo obrany SR spoločne na základe presných údajov zadefinovali rozlohu chráneného územia.
Nožnicový rebríkový posed
Poľovník Ján sa podelil o hrôzostrašný zážitok na Liptove: VIDEO Toľko medveďov pokope ešte nevidel
Holubie kari
Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a osolíme. Pridáme zázvor, cesnak a chilli korenie.
Prilejeme vodu a varíme, kým zmes nezmení farbu na tmavohnedú.
Znížime teplotu a pridáme paradajky a varíme cca 5 minút, kým sa zo zmesi nevytvorí pasta.
Do hustej pasty pridáme holubie prsia a pražíme 5 minút, kým nebudú prsia hotové.
Vyberieme ich z panvice a nakrájame na pásiky.
Nakrájané prsia vrátime späť na panvicu a posypeme korením garam masala a koriandrom.
Podávame spolu s pastou.
Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a osolíme. Pridáme zázvor, cesnak a chilli korenie.
Prilejeme vodu a varíme, kým zmes nezmení farbu na tmavohnedú.
Znížime teplotu a pridáme paradajky a varíme cca 5 minút, kým sa zo zmesi nevytvorí pasta.
Do hustej pasty pridáme holubie prsia a pražíme 5 minút, kým nebudú prsia hotové.
Vyberieme ich z panvice a nakrájame na pásiky.
Nakrájané prsia vrátime späť na panvicu a posypeme korením garam masala a koriandrom.
Podávame spolu s pastou.
VIDEO: Životný úlovok pstruha potočného je zároveň americkým rekordom
Stránky
- « prvá
- ‹ predchádzajúca
- …
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- …
- nasledujúca ›
- posledná »