Fotopasca

Dátum zverejnenia: St, 08/07/2019 - 09:35

Hľadáte efektívne zabezpečenie ochrany majetku či ostrahy objektu? Alebo potrebujete mať pod kontrolou zvieratá v prírode? Kúpte si moderné fotopasce.

Fotopasce a účel ich využitia

Tak ako kamerové systémy, digitálne fotoaparáty a ďalšie zariadenia si okamžite našli medzi užívateľmi vysokú popularitu a priestor pre využitie, tak sa poslednou dobou tešia obľúbenosti aj moderné fotopasce.

7320
26987

Medveď na východe Slovenska zničil včelie úle

Upozornenie na medveďa sa na sociálnej sieti objavilo 27. marca v skorých ranných hodinách, šelmu zaregistrovali v okolí obce Stakčín v Prešovskom kraji, približne 5 kilometrov od mesta Snina. Zábery na videu vznikli v sobotu 23. marca vo večerných hodinách. Medveď sa podľa dostupných informácií pohyboval v hornej časti obce nad rodinnými domami smerom na obec Ulič, v lokalite pod prírodnou rezerváciou Grúnik.

Za 5 rokov odniesli poľovníci z prírody 1 250 ton odpadu

Komisia pre poľovníctvo a životné prostredie Slovenskej poľovníckej komory v spolupráci s redakciou Televízie HALALI vyhlásili v roku 2019 výzvu s názvom Čistý revír = čistá príroda. V prvom ročníku vyzbierali poľovníci takmer 250 ton odpadu ani nie za 3 mesiace trvania tejto výzvy. V minulom roku to už bolo neuveriteľných 400 ton. Od začiatku spustenia iniciatívy Čistý revír = čistá príroda sa zapojilo do akcie jedenkrát alebo aj viackrát takmer 250 organizácií. Spoločne za úspešných 5 ročníkov vyzbierali poľovníci viac ako 1 250 ton odpadu.

Vyplácanie odmeny za odlov kormorána veľkého na vodách SRZ

Rada Slovenského rybárskeho zväzu na svojom zasadnutí dňa 16.12.2023 prijala uznesenie č. 191/2023, že za každého uloveného kormorána veľkého vyplatí finančnú odmenu vo výške 30 eur. Podmienky vyplatenia tejto odmeny sú nasledovné. Keďže kormorán veľký je na Slovensku celoročne chráneným živočíchom, na jeho vyrušovanie a odstrel je potrebná výnimka.

Králičí guláš

Dátum zverejnenia: Po, 01/29/2024 - 23:39

1. Rúru vyhrejte na 150°C. Sušené slivky dajte do misky s brandy a hnedým cukrom, premiešajte a nechajte nakysnúť.
2. Králika obaľte v múke. Na veľkej panvici zohrejte olej a králika opečte dozlatista. Odložte králika nabok. Do výpeku pridajte slaninu, zeleninu, cesnak a bylinky a opekajte 5 minút, kým nezačne farbiť.

2 hod
/
35 min
7320
111

1. Rúru vyhrejte na 150°C. Sušené slivky dajte do misky s brandy a hnedým cukrom, premiešajte a nechajte nakysnúť.
2. Králika obaľte v múke. Na veľkej panvici zohrejte olej a králika opečte dozlatista. Odložte králika nabok. Do výpeku pridajte slaninu, zeleninu, cesnak a bylinky a opekajte 5 minút, kým nezačne farbiť.

Syrový rybí koláč s kapustou

Dátum zverejnenia: Po, 01/29/2024 - 23:13

1. Zemiaky dajte do hrnca, podlejte horúcou vodou z kanvice a pridajte štipku soli. Varte 15-20 minút do mäkka, potom ich sceďte.
2. Medzitým si na panvici na miernom ohni roztopte maslo. Pridajte múku a miešajte, kým nevznikne pasta. Postupne primiešajte 200 ml mlieka, kým nevznikne hustá biela omáčka. Varte 3-4 minúty za stáleho miešania. Okoreňte, potom vmiešajte horčicu a polovicu syra a ďalej miešajte, kým sa syr neroztopí. Pridajte rybu, hrášok a kel a varte ďalších cca 8 minút, alebo kým krevety začínajú ružovieť.

0 hod
/
55 min
7320
101

1. Zemiaky dajte do hrnca, podlejte horúcou vodou z kanvice a pridajte štipku soli. Varte 15-20 minút do mäkka, potom ich sceďte.
2. Medzitým si na panvici na miernom ohni roztopte maslo. Pridajte múku a miešajte, kým nevznikne pasta. Postupne primiešajte 200 ml mlieka, kým nevznikne hustá biela omáčka. Varte 3-4 minúty za stáleho miešania. Okoreňte, potom vmiešajte horčicu a polovicu syra a ďalej miešajte, kým sa syr neroztopí. Pridajte rybu, hrášok a kel a varte ďalších cca 8 minút, alebo kým krevety začínajú ružovieť.

Plnené šampiňóny

Dátum zverejnenia: Po, 01/22/2024 - 00:49

1. Rúru zohrejte na 220 C. Umyte huby, aby ste odstránili všetky nečistoty, potom odstráňte stopky a položte na plech na pečenie.
2. Smažte slaninku 8-10 minút, kým nezačne byť chrumkavá, potom najemno nakrájajte šalotku, stonky húb a cesnak. Pridáme k slanine a na miernom ohni opekáme asi 5 minút, kým nie sú všetky suroviny upečené.
3. Odstráňte z ohňa a pridajte strúhanku a šalviu, potom premiešajte, aby bola zmes rovnomerná. Lyžicou naplňte huby a posypeme čedarom.
4. Pečte približne 8-10 minút, kým sa syr neroztopí. Podávame s chrumkavým chlebom a zeleným šalátom.

0 hod
/
45 min
7320
102

1. Rúru zohrejte na 220 C. Umyte huby, aby ste odstránili všetky nečistoty, potom odstráňte stopky a položte na plech na pečenie.
2. Smažte slaninku 8-10 minút, kým nezačne byť chrumkavá, potom najemno nakrájajte šalotku, stonky húb a cesnak. Pridáme k slanine a na miernom ohni opekáme asi 5 minút, kým nie sú všetky suroviny upečené.
3. Odstráňte z ohňa a pridajte strúhanku a šalviu, potom premiešajte, aby bola zmes rovnomerná. Lyžicou naplňte huby a posypeme čedarom.
4. Pečte približne 8-10 minút, kým sa syr neroztopí. Podávame s chrumkavým chlebom a zeleným šalátom.

Superrýchle rybie kari

Dátum zverejnenia: Ne, 01/21/2024 - 22:32

1. V hlbšej panvici zohrejte olej a jemne na ňom opečte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Pridajte kari pastu a za stáleho miešania pražte 1-2 minúty, potom pridajte paradajky a vývar.
2. Priveďte do varu a potom pridajte rybu. Jemne varte 4-5 minút, kým sa ryba ľahko nelúpe. Ihneď podávajte s ryžou alebo naanom.

0 hod
/
15 min
7320
100

1. V hlbšej panvici zohrejte olej a jemne na ňom opečte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Pridajte kari pastu a za stáleho miešania pražte 1-2 minúty, potom pridajte paradajky a vývar.
2. Priveďte do varu a potom pridajte rybu. Jemne varte 4-5 minút, kým sa ryba ľahko nelúpe. Ihneď podávajte s ryžou alebo naanom.

Pečený tetrov s omáčkou z čiernych ríbezlí a cvikly

Dátum zverejnenia: Pi, 01/19/2024 - 23:29

1. Najprv si pripravte vývar na omáčku. Veľký hrniec umiestnite na stredne vysokú teplotu, rozpustite maslo s olejom. Pridajte stehienka z tetrova a opekajte na panvici 4-5 minút, pravidelne otáčajte. Pridajte šalotku, bobkový list, tymián a whisky a znížte oheň. Nechajte všetku tekutinu odpariť a potom pridajte kurací vývar. Stehná ponorte do vývaru tak, aby boli všetky zakryté. Znížte teplotu na mierny var a varte domäkka, cca 1 hodinu.

2 hod
/
20 min
7320
105

1. Najprv si pripravte vývar na omáčku. Veľký hrniec umiestnite na stredne vysokú teplotu, rozpustite maslo s olejom. Pridajte stehienka z tetrova a opekajte na panvici 4-5 minút, pravidelne otáčajte. Pridajte šalotku, bobkový list, tymián a whisky a znížte oheň. Nechajte všetku tekutinu odpariť a potom pridajte kurací vývar. Stehná ponorte do vývaru tak, aby boli všetky zakryté. Znížte teplotu na mierny var a varte domäkka, cca 1 hodinu.

Stránky