Sumec na pikantný spôsob v kukuričnej múke

Dátum zverejnenia: St, 08/31/2016 - 15:27

Ingrediencie: 

0,5 kg sumca
1 šálka mlieka
1/4 šálky pikantnej omáčky
1/2 šálky kukuričnej múky
1/2 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
1 strúčik cesnaku
Pikantná tatárska omáčka
1/4 šálky majonézy
1/4 šálky bieleho jogurtu
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžička kapary, jemne nasekané
1 lyžička sladkého o ochutenie
1/2 lyžičky citrónovej, kôra z čerstvo nastruhaného
1/2 lyžičky dijonskej horčice
1 strúčik cesnaku, mleté

Postup prípravy: 

Do misky s rybami nalejeme mlieko 30 minút alebo až 2 hodiny necháme v chladničke. Medzitým si pripravte pikantnú tatársku omáčku: majonézu, jogurt a citrónovú šťavu vymiešate v miske do hladka. Vmiešame zvyšné prísady. Udržovať v chlade. Urobte 1/2 šálky. Predhrejte rúru na 500 ° C. Kombinovať kukuričnú múku, petržlen, cesnak a kajanské korenie podľa chuti. Vyberte ryby z mlieka, Osoľte obe strany a obaľte v kukuričnej zmesi. Ryby položte na plech. Pečieme 10-15 minút. Podávame s tatárskou omáčkou a citrónom. 4 porcie

1 hod
/
0 min
17
244
Postup prípravy: 

Do misky s rybami nalejeme mlieko 30 minút alebo až 2 hodiny necháme v chladničke. Medzitým si pripravte pikantnú tatársku omáčku: majonézu, jogurt a citrónovú šťavu vymiešate v miske do hladka. Vmiešame zvyšné prísady. Udržovať v chlade. Urobte 1/2 šálky. Predhrejte rúru na 500 ° C. Kombinovať kukuričnú múku, petržlen, cesnak a kajanské korenie podľa chuti. Vyberte ryby z mlieka, Osoľte obe strany a obaľte v kukuričnej zmesi. Ryby položte na plech. Pečieme 10-15 minút. Podávame s tatárskou omáčkou a citrónom. 4 porcie