Pečený piri-piri s novými zemiakmi

Dátum zverejnenia: St, 08/24/2016 - 12:59

Ingrediencie: 

600g malých nový zemiakov
2 červené papriky, nakrájame na kúsky
1 lyžica červeného vínneho octu
extra panenský olivový olej
4 veľké kusy tresky
zelený šalát
Pre piri-piri omáčkou
6 grilovaných alebo nakladaných paprík
čierne korenie
1 lyžička chilli vločiek
2 strúčiky cesnaku
šťava a kôra z 1 citróna
1 lyžica červeného vínneho octu
2 lyžice extra panenského olivového oleja
1 polievková lyžica údenej papriky

Postup prípravy: 

Rúru rozohrejeme na 220 °C. Zemiaky osoľte, uvarte a následne vysušte. Rozprestrite na veľkom plechu a jemne ich roztlačte. Na zemiaky pridáme papriku, pokvapkáme octom a olejom a pečieme po dobu 25 minút.
Piri-piri ingrediencie v zmixujte v kuchynskom robote na pyré a pridajte trochu soli. Pyré nalejeme do misy. Na vrch dopečených zemiakov naukladajte kúsky rýb a lyžicou ich prelejte s piri-piri omáčkou. Dajte zapiecť ešte na 10 minút. Podávame všetko s extra omáčkou a zeleninový šalátom na boku. Dobrú chuť.

0 hod
/
35 min
8
189
Postup prípravy: 

Rúru rozohrejeme na 220 °C. Zemiaky osoľte, uvarte a následne vysušte. Rozprestrite na veľkom plechu a jemne ich roztlačte. Na zemiaky pridáme papriku, pokvapkáme octom a olejom a pečieme po dobu 25 minút.
Piri-piri ingrediencie v zmixujte v kuchynskom robote na pyré a pridajte trochu soli. Pyré nalejeme do misy. Na vrch dopečených zemiakov naukladajte kúsky rýb a lyžicou ich prelejte s piri-piri omáčkou. Dajte zapiecť ešte na 10 minút. Podávame všetko s extra omáčkou a zeleninový šalátom na boku. Dobrú chuť.