Makrela na stredomorský spôsob

Dátum zverejnenia: St, 08/24/2016 - 12:40

Ingrediencie: 

3 ks vykostené makrely
4 väčšie červené repy
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
1 banán
1 šalotka
25 g tenko nakrájaného nakladaného zázvoru
3 lyžičky čiernych sezamových semienok
1 biely jogurt
3 lyžičky pažítky
3 lyžičky extra panenského olivového oleja

Postup prípravy: 

Uvarte repu vo vode po dobu asi 20 minút.  Všetky ostatné prísady okrem repy a rýb zmiešajte spolu pridajte 125 ml vody a varte v strednom hrnci kým hmotu neprivediete k varu. Potom uvarenú masu nechajte vychladnúť avšak ak je veľmi hustá zriedime ju troškou vriacej vody tak aby sa dala pomaličky liať. Prepláchneme varenú repu a potom ju nakrájame na tenké plátky. Akonáhle je naša hmota studená zalejeme s ňou nakrájanú repu a necháme chvíľku odležať.
Makrelu potrieme po celom povrchu sójovou omáčkou a necháme marinovať po dobu 20 minút. V miske si vymiešame zázvor a jogurt podľa chuti dosolíme a okoreníme. Zahrejte gril na najvyššiu hodnotu a opekajte makrelu asi 3 minúty z každej strany.

Na tanier naukladajte plátky repy na repu nalejte jogurt zmiešaný zo zázvorom a navrch grilovanú makrelu. Celé to posypte nasekaným koriandrom a opekanými sezamovými semienkami. Ako prílohu odporúčame ľahký zelený šalát ktorý môžete jemne preliať zvyšnou omáčkou ktorú ste použili na marinovanie repy. Dobrú chuť.

0 hod
/
25 min
7
281
Postup prípravy: 

Uvarte repu vo vode po dobu asi 20 minút.  Všetky ostatné prísady okrem repy a rýb zmiešajte spolu pridajte 125 ml vody a varte v strednom hrnci kým hmotu neprivediete k varu. Potom uvarenú masu nechajte vychladnúť avšak ak je veľmi hustá zriedime ju troškou vriacej vody tak aby sa dala pomaličky liať. Prepláchneme varenú repu a potom ju nakrájame na tenké plátky. Akonáhle je naša hmota studená zalejeme s ňou nakrájanú repu a necháme chvíľku odležať.
Makrelu potrieme po celom povrchu sójovou omáčkou a necháme marinovať po dobu 20 minút. V miske si vymiešame zázvor a jogurt podľa chuti dosolíme a okoreníme. Zahrejte gril na najvyššiu hodnotu a opekajte makrelu asi 3 minúty z každej strany.

Na tanier naukladajte plátky repy na repu nalejte jogurt zmiešaný zo zázvorom a navrch grilovanú makrelu. Celé to posypte nasekaným koriandrom a opekanými sezamovými semienkami. Ako prílohu odporúčame ľahký zelený šalát ktorý môžete jemne preliať zvyšnou omáčkou ktorú ste použili na marinovanie repy. Dobrú chuť.