Makrela na stredomorský spôsob
3 ks vykostené makrely
4 väčšie červené repy
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
1 banán
1 šalotka
25 g tenko nakrájaného nakladaného zázvoru
3 lyžičky čiernych sezamových semienok
1 biely jogurt
3 lyžičky pažítky
3 lyžičky extra panenského olivového oleja
Uvarte repu vo vode po dobu asi 20 minút. Všetky ostatné prísady okrem repy a rýb zmiešajte spolu pridajte 125 ml vody a varte v strednom hrnci kým hmotu neprivediete k varu. Potom uvarenú masu nechajte vychladnúť avšak ak je veľmi hustá zriedime ju troškou vriacej vody tak aby sa dala pomaličky liať. Prepláchneme varenú repu a potom ju nakrájame na tenké plátky. Akonáhle je naša hmota studená zalejeme s ňou nakrájanú repu a necháme chvíľku odležať.
Makrelu potrieme po celom povrchu sójovou omáčkou a necháme marinovať po dobu 20 minút. V miske si vymiešame zázvor a jogurt podľa chuti dosolíme a okoreníme. Zahrejte gril na najvyššiu hodnotu a opekajte makrelu asi 3 minúty z každej strany.
Na tanier naukladajte plátky repy na repu nalejte jogurt zmiešaný zo zázvorom a navrch grilovanú makrelu. Celé to posypte nasekaným koriandrom a opekanými sezamovými semienkami. Ako prílohu odporúčame ľahký zelený šalát ktorý môžete jemne preliať zvyšnou omáčkou ktorú ste použili na marinovanie repy. Dobrú chuť.
Uvarte repu vo vode po dobu asi 20 minút. Všetky ostatné prísady okrem repy a rýb zmiešajte spolu pridajte 125 ml vody a varte v strednom hrnci kým hmotu neprivediete k varu. Potom uvarenú masu nechajte vychladnúť avšak ak je veľmi hustá zriedime ju troškou vriacej vody tak aby sa dala pomaličky liať. Prepláchneme varenú repu a potom ju nakrájame na tenké plátky. Akonáhle je naša hmota studená zalejeme s ňou nakrájanú repu a necháme chvíľku odležať.
Makrelu potrieme po celom povrchu sójovou omáčkou a necháme marinovať po dobu 20 minút. V miske si vymiešame zázvor a jogurt podľa chuti dosolíme a okoreníme. Zahrejte gril na najvyššiu hodnotu a opekajte makrelu asi 3 minúty z každej strany.
Na tanier naukladajte plátky repy na repu nalejte jogurt zmiešaný zo zázvorom a navrch grilovanú makrelu. Celé to posypte nasekaným koriandrom a opekanými sezamovými semienkami. Ako prílohu odporúčame ľahký zelený šalát ktorý môžete jemne preliať zvyšnou omáčkou ktorú ste použili na marinovanie repy. Dobrú chuť.