Zapečené filé s paprikou

Dátum zverejnenia: Pi, 07/06/2018 - 10:05

Ingrediencie: 

Dávky na 2 porcie:

  • 3 papriky (kombinovať žltej, zelenej a červenej),
  • 1 cibuľa,
  • 5 lyžíc masla,
  • 1 lyžička mletej papriky,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • 2 lyžičky hladkej múky,
  • 1/4 l mlieka,
  • 100 g taveného syra,
  • 1 lyžica ementálu,
  • štipka muškátového orieška,
  • 2 lyžice citrónovej šťavy,
  • 300 g rybieho filé,
  • maslo na vymastenie formy
Postup prípravy: 

Papriky zbavíme jadier, dôkladne prepláchneme vlažnou vodou a nakrájame na tenké prúžky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. na panvici rozohrejeme pätinu masla a cibuľu s paprikou 10 minút podusíme. poprášime sladkou paprikou. Zvyšok masla rozpustíme na druhej panvici, vmiešame múku a pripravíme svetlú zápražku. Necháme ju trochu prechladnúť a potom za stáleho šlahania metlou prilejeme mlieko. Asi 15 minút povaríme. Primiešame smotanový syr a strúhaný ementál, zohrejeme a 5 minút varíme, až omáčka zhustne. Ochutíme soľou, korením, strúhaným muškátovým orieškom a polovicou citrónovej šťavy. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Rybie filé opláchneme, osušíme, potrieme zvyšnou citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Formu vymažeme tukom a na dno poukladáme prúžky papriky a kolieska cibule. Na zmes rozložíme rybu a prelejeme ju syrovou omáčkou. V predhriatej rúre pečieme dozlata asi 15 minút.

Príloha: zemiaky

1 hod
/
0 min
30
11073
Postup prípravy: 

Papriky zbavíme jadier, dôkladne prepláchneme vlažnou vodou a nakrájame na tenké prúžky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. na panvici rozohrejeme pätinu masla a cibuľu s paprikou 10 minút podusíme. poprášime sladkou paprikou. Zvyšok masla rozpustíme na druhej panvici, vmiešame múku a pripravíme svetlú zápražku. Necháme ju trochu prechladnúť a potom za stáleho šlahania metlou prilejeme mlieko. Asi 15 minút povaríme. Primiešame smotanový syr a strúhaný ementál, zohrejeme a 5 minút varíme, až omáčka zhustne. Ochutíme soľou, korením, strúhaným muškátovým orieškom a polovicou citrónovej šťavy. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Rybie filé opláchneme, osušíme, potrieme zvyšnou citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Formu vymažeme tukom a na dno poukladáme prúžky papriky a kolieska cibule. Na zmes rozložíme rybu a prelejeme ju syrovou omáčkou. V predhriatej rúre pečieme dozlata asi 15 minút.

Príloha: zemiaky