Pórová polievka s treskou a krabmi

Dátum zverejnenia: So, 06/16/2018 - 13:52

Ingrediencie: 

Dávky na 2 porcie:

  • 1 mrkva,
  • 2 lyžice masla,
  • 120 g zemiakov,
  • 250 g póru,
  • 400 ml rybacieho základu,
  • 250 g rybieho filé z tresky,
  • 1/2 citróna na šťavu,
  • soľ,
  • mleté korenie,
  • 100 g vareného mäsa kraba,
  • 3 lyžice smotany,
  • vetvička kôpru
Postup prípravy: 

Mrkvu oškrabeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Na panvici rozpustíme maslo a strúhanú mrkvu krátko podusíme. Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na malé kocky a pridáme do hrnca. Z póru odkrojíme spodnú časť s korienkami a dôkladne ho umyjeme. pozdĺžne ho rozkrojíme, nakrájame na tenké plátky a pridáme do hrnca. Rybý základ zmiešame so štvrť litrom vody, prilejeme do hrnca, privedieme do varu a necháme 25 minút variť. Tresčie filé opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájame na kocky. Potrieme ju polovicou citrónovej šťavy, osolíme a okoreníme. Vmiešame varené krabie mäso a dáme ho do chladu. Polievku rozmixujeme. Podľa chuti pridáme zvyšok citrónovej šťavy, korenie a soľ. Do polievky vmiešame smotanu a necháme prejsť varom. Pridáme tresčiu a krabiu zmes a 5 minút povaríme na veľmi slabom plameni. Umytý kôpor nasekáme na veľmi jemno. Polievku rozdelíme do tanierov a posypeme kôprom.

Príloha: čerstvá bageta

1 hod
/
0 min
29
869
Postup prípravy: 

Mrkvu oškrabeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Na panvici rozpustíme maslo a strúhanú mrkvu krátko podusíme. Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na malé kocky a pridáme do hrnca. Z póru odkrojíme spodnú časť s korienkami a dôkladne ho umyjeme. pozdĺžne ho rozkrojíme, nakrájame na tenké plátky a pridáme do hrnca. Rybý základ zmiešame so štvrť litrom vody, prilejeme do hrnca, privedieme do varu a necháme 25 minút variť. Tresčie filé opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájame na kocky. Potrieme ju polovicou citrónovej šťavy, osolíme a okoreníme. Vmiešame varené krabie mäso a dáme ho do chladu. Polievku rozmixujeme. Podľa chuti pridáme zvyšok citrónovej šťavy, korenie a soľ. Do polievky vmiešame smotanu a necháme prejsť varom. Pridáme tresčiu a krabiu zmes a 5 minút povaríme na veľmi slabom plameni. Umytý kôpor nasekáme na veľmi jemno. Polievku rozdelíme do tanierov a posypeme kôprom.

Príloha: čerstvá bageta