Šťuka na masle
šťuka
slanina
maslo
soľ
bazalka
drvená rasca
Šťuku očistíme od šupín a plutví.
Slaninu a maslo si pokrájame na štvorce, ktorými vyložíme plech v tvare šachovnice.
Šťuku nadrežene po celej dĺžke z oboch strán cca 1 cm do hĺbky a zvnútra ju osolíme.
Nadrezanú šťuku poloťíme na pekáč vyložený slaninou a maslom.
Šťuku posypeme drvenou rascou a bazalkou a do nasolených zárezov naukladáme striedavo maslo a slaninu.
Pečieme na 180° cca 50 minút a každých 10 minút polievame roztopeným maslom z plechu.
Šťuku očistíme od šupín a plutví.
Slaninu a maslo si pokrájame na štvorce, ktorými vyložíme plech v tvare šachovnice.
Šťuku nadrežene po celej dĺžke z oboch strán cca 1 cm do hĺbky a zvnútra ju osolíme.
Nadrezanú šťuku poloťíme na pekáč vyložený slaninou a maslom.
Šťuku posypeme drvenou rascou a bazalkou a do nasolených zárezov naukladáme striedavo maslo a slaninu.
Pečieme na 180° cca 50 minút a každých 10 minút polievame roztopeným maslom z plechu.