Šťuka na masle

Dátum zverejnenia: Ut, 08/27/2019 - 01:22

Ingrediencie: 

šťuka
slanina
maslo
soľ
bazalka
drvená rasca

Postup prípravy: 

Šťuku očistíme od šupín a plutví.

Slaninu a maslo si pokrájame na štvorce, ktorými vyložíme plech v tvare šachovnice.

Šťuku nadrežene po celej dĺžke z oboch strán cca 1 cm do hĺbky a zvnútra ju osolíme.

Nadrezanú šťuku poloťíme na pekáč vyložený slaninou a maslom.

Šťuku posypeme drvenou rascou a bazalkou a do nasolených zárezov naukladáme striedavo maslo a slaninu. 

Pečieme na 180° cca 50 minút a každých 10 minút polievame roztopeným maslom z plechu. 

1 hod
/
0 min
5
Hlasované
132
Postup prípravy: 

Šťuku očistíme od šupín a plutví.

Slaninu a maslo si pokrájame na štvorce, ktorými vyložíme plech v tvare šachovnice.

Šťuku nadrežene po celej dĺžke z oboch strán cca 1 cm do hĺbky a zvnútra ju osolíme.

Nadrezanú šťuku poloťíme na pekáč vyložený slaninou a maslom.

Šťuku posypeme drvenou rascou a bazalkou a do nasolených zárezov naukladáme striedavo maslo a slaninu. 

Pečieme na 180° cca 50 minút a každých 10 minút polievame roztopeným maslom z plechu.