Španielska ryba s cibuľovou omáčkou

Dátum zverejnenia: Pi, 07/19/2019 - 23:26

Ingrediencie: 

2 kg lutjanus filety (alebo iná biela ryb)
2 stredne veľké cibule
1/4 hrnčeka múky na obaľovanie
1/3 hrnčeka červeného vínneho octu
1 bobkový list
1/2 hrnčeka olivového oleja
Soľ a popor na dochutenie

Postup prípravy: 

Opláchneme ryby a osušíme papierovou utierkou.
Múku nasypeme do veľkého taniera.
Zohrejeme 4 PL oleja na strednej teplote vo veľkej panvici.
Nakrájame si ryby na malé plátky-
Ryby obalíme v múke z oboch strán.
Pečieme na panvici do zlatista z oboch strán. Po upečení uložíme ryby na tanier vystlaný papierovými utierkami, ktoré absorbujú nadbytočný olej.
Zvyšný olej dáme na panvicu a popražíme cibuľku. Potom k nej pridáme ocot a bobkový list a miešame cca 2 minúty.
Ryby servírujeme s cibuľovou omáčkou a bielou ryžou alebo chlebom.

0 hod
/
30 min
2
Postup prípravy: 

Opláchneme ryby a osušíme papierovou utierkou.
Múku nasypeme do veľkého taniera.
Zohrejeme 4 PL oleja na strednej teplote vo veľkej panvici.
Nakrájame si ryby na malé plátky-
Ryby obalíme v múke z oboch strán.
Pečieme na panvici do zlatista z oboch strán. Po upečení uložíme ryby na tanier vystlaný papierovými utierkami, ktoré absorbujú nadbytočný olej.
Zvyšný olej dáme na panvicu a popražíme cibuľku. Potom k nej pridáme ocot a bobkový list a miešame cca 2 minúty.
Ryby servírujeme s cibuľovou omáčkou a bielou ryžou alebo chlebom.