Pečený tuniak s uhorkovým šalátom

Dátum zverejnenia: Ut, 06/11/2024 - 15:10

Ingrediencie: 

- 3 PL sójovej omáčky
- 2 PL sezamového oleja
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 1 PL slnečnicového oleja
- 400 g steakov z tuniaka žltoplutvého

Na šalát
- 3 uhorky, ošúpané, rozpolené, zbavené jadierok a nakrájané na kúsky
- 8 reďkoviek, ošúpané a nakrájané na kúsky
- malý kúsok zázvoru, olúpaný a nakrájaný na tenké plátky
- 2 PL sushi zázvoru, jemne nasekaného
- 2 listy nori, nakrájané na prúžky
- 3 PL ryžového vína
- 2 limetky, odšťavené
- veľký zväzok koriandra, nasekaný
- 1 červená paprika zbavená semienok a nakrájaná
- 1 PL koriandrových semienok, opečených a jemne rozdrvených

Na dresing
- 4 PL prírodného jogurtu
- 1 ČL sójovej omáčky
- wasabi alebo podľa chuti
- 1 limetka, odšťavená

Postup prípravy: 

1. V plytkej miske vyšľahajte sójovú omáčku, sezamový olej a korenie. Slnečnicový olej rozohrejte na nepriľnavej panvici. Steaky opečte z oboch strán, kým sa neupečú. Preneste do misky s marinádou, nechajte vychladnút. 

2. Všetku zeleninu vysypte do veľkej servírovacej misy s oboma druhmi zázvoru a nori. Pokvapkajte ryžovým vínom a limetkovou šťavou, potom pridajte koriander a chilli. Premiešajte a nechajte 20 minút odpočívať.

3. Dresing pripravte tak, že všetko spolu vyšľahajte. Pri podávaní nakrájajte tuniaka na plátky a poukladajte na šalát, potom posypte koriandrovými semienkami a pokvapkajte dresingom.

0 hod
/
40 min
0
Postup prípravy: 

1. V plytkej miske vyšľahajte sójovú omáčku, sezamový olej a korenie. Slnečnicový olej rozohrejte na nepriľnavej panvici. Steaky opečte z oboch strán, kým sa neupečú. Preneste do misky s marinádou, nechajte vychladnút. 

2. Všetku zeleninu vysypte do veľkej servírovacej misy s oboma druhmi zázvoru a nori. Pokvapkajte ryžovým vínom a limetkovou šťavou, potom pridajte koriander a chilli. Premiešajte a nechajte 20 minút odpočívať.

3. Dresing pripravte tak, že všetko spolu vyšľahajte. Pri podávaní nakrájajte tuniaka na plátky a poukladajte na šalát, potom posypte koriandrovými semienkami a pokvapkajte dresingom.