Mahi Mahi s wasabi a horčicou
- 1 šálka panko strúhanky
- 2 vajcia, rozšľahané
- 2 filety Mahi Mahi
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 PL mletého zázvoru
- 1/3 šálky kuracieho vývaru
- 2 PL saké
- 1/4 šálky plus 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 ČL cukru
- 3 PL wasabi pasty
- 2 PL horčičného prášku
- 1 ČL vločiek červenej papriky
- 1 PL olivového oleja
1. Vložte panko strúhankku do plytkej misky, do druhej misky vložte vajcia. Ponorte mahi mahi filety do vajíčok a potom oba v panko. Odložte bokom.
2. Šľahajte horčičný prášok, vločky červenej papriky a 5 lyžíc vody v malej miske, kým sa horčica nerozpustí.
3. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej. Pridajte rybu a opečte, kým nezhnedne, asi 4 minúty na každej strane. Posypte soľou a korením podľa chuti a rybu odložte nabok.
4. Zmiešajte horčičnú zmes s 1/4 šálky sójovej omáčky.
5. Do rovnakej panvici, ako sa piekli ryby pridajte práškový zázvor a miešajte asi 30 sekúnd. Potom pridajte kurací vývar, saké, zvyšné 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, cukor a wasabi pastu. Miešajte, kým sa wasabi a cukor úplne nerozpustia.
6. Servírujte tak, že na dusenú hnedú ryžu poukladajte rybu a pokvapkajte wasabi/zázvorovou omáčkou. Podávame s horčicou/sójovou omáčkou na boku.
1. Vložte panko strúhankku do plytkej misky, do druhej misky vložte vajcia. Ponorte mahi mahi filety do vajíčok a potom oba v panko. Odložte bokom.
2. Šľahajte horčičný prášok, vločky červenej papriky a 5 lyžíc vody v malej miske, kým sa horčica nerozpustí.
3. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej. Pridajte rybu a opečte, kým nezhnedne, asi 4 minúty na každej strane. Posypte soľou a korením podľa chuti a rybu odložte nabok.
4. Zmiešajte horčičnú zmes s 1/4 šálky sójovej omáčky.
5. Do rovnakej panvici, ako sa piekli ryby pridajte práškový zázvor a miešajte asi 30 sekúnd. Potom pridajte kurací vývar, saké, zvyšné 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, cukor a wasabi pastu. Miešajte, kým sa wasabi a cukor úplne nerozpustia.
6. Servírujte tak, že na dusenú hnedú ryžu poukladajte rybu a pokvapkajte wasabi/zázvorovou omáčkou. Podávame s horčicou/sójovou omáčkou na boku.