Krémový koláč z lososa, póru a zemiakov

Dátum zverejnenia: Ut, 03/08/2022 - 22:43

Ingrediencie: 

- 250 g baby zemiakov nakrájaných na hrubšie plátky
- 2 PL olivového oleja
- 1 pór umytý a nakrájaný
- 1 strúčik cesnaku, roztlačený
- 70 ml smotany na varenie
- 1 PL kapary a navyše na servírovanie
- 1 PL pažítky a navyše na servírovanie
- 2 filety lososa bez kože
- miešaný rukolový šalát ako príloha

Postup prípravy: 

1. Rúru zohrejte na 200 C. V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte zemiaky a varte 8 minút. Scedte a nechajt niekoľko minút sušiť v pare v cedníku. Zemiaky dajte na pekáč s 1 PL oleja a polovicou pripraveného korenia. Vložte do rúry na 20 minút, po 10 minútach premiešajte.
2.  Medzitým na panvici zohrejte zvyšný olej. Pridajte pór a smažte 5 minút, alebo kým nezačne mäknúť. Primiešajte cesnak a smažte 1 minútu, potom pridajte smotanu, kapary a 75 ml horúcej vody a priveďte do varu. Primiešajte pažítku.
3. Na pripravené zemiaky na pekáči nalejte smotano-pórovu zmes a na ne položte filety lososa. Pečte 7-8 minút, alebo kým nebude uvarené. Podávajte preliate pažítkou a kaparami a šalátom podľa chuti.

0 hod
/
40 min
18
Hlasované
1732
Postup prípravy: 

1. Rúru zohrejte na 200 C. V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte zemiaky a varte 8 minút. Scedte a nechajt niekoľko minút sušiť v pare v cedníku. Zemiaky dajte na pekáč s 1 PL oleja a polovicou pripraveného korenia. Vložte do rúry na 20 minút, po 10 minútach premiešajte.
2.  Medzitým na panvici zohrejte zvyšný olej. Pridajte pór a smažte 5 minút, alebo kým nezačne mäknúť. Primiešajte cesnak a smažte 1 minútu, potom pridajte smotanu, kapary a 75 ml horúcej vody a priveďte do varu. Primiešajte pažítku.
3. Na pripravené zemiaky na pekáči nalejte smotano-pórovu zmes a na ne položte filety lososa. Pečte 7-8 minút, alebo kým nebude uvarené. Podávajte preliate pažítkou a kaparami a šalátom podľa chuti.