Jednohubky z uhorky s kôprovým krémom a udeným lososom

Dátum zverejnenia: So, 09/11/2021 - 23:25

Ingrediencie: 

- čerstvá uhorka
- 120 g  smotanového syra
- 2 PL nasekaného čerstvého kôpru
- 1 ČL citrónovej kôry
- ½ ČL čerstvej citrónovej šťavy
- štipka mletého čierneho korenia
- 120 g údeného lososa, nakrájané na plátky
- mini vetvičky čerstvého kôpru (počet závisí od počtu koliesok uhorky a lososa)

Postup prípravy: 

1. Orežte konce uhorky a priečne ich nakrájajte na kolieska. Malou lyžičkou urobte na kolieskach priehlbiny z jednej strany. Takto pripravené kolieska uhorky otočte hore dnom a uložte na papierové utierky na 15 minút.

2. V miske zmiešajte smotanový syr, nasekaný kôpor, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a čierne korenie. Do priehlbín, ktoré ste do uhorky urobili dajte malou lyžičkou pripravenú tvarohovú zmes, na to prúžok lososa a 1 vetvičku kôpru.

0 hod
/
40 min
5
Hlasované
34
Postup prípravy: 

1. Orežte konce uhorky a priečne ich nakrájajte na kolieska. Malou lyžičkou urobte na kolieskach priehlbiny z jednej strany. Takto pripravené kolieska uhorky otočte hore dnom a uložte na papierové utierky na 15 minút.

2. V miske zmiešajte smotanový syr, nasekaný kôpor, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a čierne korenie. Do priehlbín, ktoré ste do uhorky urobili dajte malou lyžičkou pripravenú tvarohovú zmes, na to prúžok lososa a 1 vetvičku kôpru.