Jednoduchý rybí koláč

Dátum zverejnenia: Ne, 03/13/2022 - 00:42

Ingrediencie: 

- 1 kg zemiakov ošúpaných a rozpolených
- 400 ml mlieka plus trochu do zemiakovej kaše
- 25 g masla plus trochu do zemiakovej kaše
- 25g hladkej múky
- 4 jarné cibuľky nakrájané nadrobno
- 1 balenie (320g -400 g) zmesi na rybí koláč (treska, losos, údená treska atď.)
- 1 ČL dijonskej horčice
- malý zväzok pažítky nasekanej najemno
- hrsť mrazenej kukurice
- hrsť mrazeného hrášku
- hrsť strúhaného čedaru

Postup prípravy: 

1. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
2. Ošúpané a rozkrojené zemiaky dáme do hrnca a zalejeme takým množstvom vody, aby boli zakryté. Privedieme do varu a varíme do mäkka.
3. Uvarené zemiaky dôkladne scedíme a roztlačíme s trochou mlieka a kúskom masla. Dochutíme mletým čiernym korením.
4. Do ďalšej panvice dáme 25 g masla, 25 g hladkej múky a 4 nadrobno pokrájané jarné cibuľky a za stáleho miešania zľahka zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. Varíme 1-2 minúty.
5. Postupne vmiešame 400 ml mlieka pomocou metličky. Privedieme do varu, miešame, aby sme sa vyhli hrudkám a prilepeniu na dno panvice. Varíme do zhustnutia, cca 3-4 minúty.
6. Odstráňte panvicu z ohňa a vmiešame 320 g – 400 g zmesi na rybí koláč, 1 ČL dijonskej horčice, malý zväzok najemno nasekanej pažítky, hrsť kukurice a hrsť hrášku. Lyžičkou nalejeme do ohňuvzdornej nádoby alebo do 6-8 malých zapekacích misiek.
7. Navrch naukladáme zemiaky a posypeme hrsťou strúhaného čedaru.
8. Vložíme do rúry na 20-25 minút alebo pečieme do zlatista. 

1 hod
/
0 min
11
661
Postup prípravy: 

1. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
2. Ošúpané a rozkrojené zemiaky dáme do hrnca a zalejeme takým množstvom vody, aby boli zakryté. Privedieme do varu a varíme do mäkka.
3. Uvarené zemiaky dôkladne scedíme a roztlačíme s trochou mlieka a kúskom masla. Dochutíme mletým čiernym korením.
4. Do ďalšej panvice dáme 25 g masla, 25 g hladkej múky a 4 nadrobno pokrájané jarné cibuľky a za stáleho miešania zľahka zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. Varíme 1-2 minúty.
5. Postupne vmiešame 400 ml mlieka pomocou metličky. Privedieme do varu, miešame, aby sme sa vyhli hrudkám a prilepeniu na dno panvice. Varíme do zhustnutia, cca 3-4 minúty.
6. Odstráňte panvicu z ohňa a vmiešame 320 g – 400 g zmesi na rybí koláč, 1 ČL dijonskej horčice, malý zväzok najemno nasekanej pažítky, hrsť kukurice a hrsť hrášku. Lyžičkou nalejeme do ohňuvzdornej nádoby alebo do 6-8 malých zapekacích misiek.
7. Navrch naukladáme zemiaky a posypeme hrsťou strúhaného čedaru.
8. Vložíme do rúry na 20-25 minút alebo pečieme do zlatista.