Chrumkavé rybie prsty

Dátum zverejnenia: Št, 01/27/2022 - 00:52

Ingrediencie: 

- 300 gramov filé 
- 2 veľké vajcia
- 2 šálky jemnej strúhanky
- ¾ šálky hladkej múky
- soľ
- mleté čierne korenie 
- olej na vyprážanie 
- 1 stredný citrón nakrájaný na mesiačiky
- 2 PL tatárskej omáčky

Postup prípravy: 

1. Rybie filé nakrájajte na dlhé pásy.

2. Do plytkej misky rozbijeme vajcia a dobre ich rozšľaháme vidličkou. Vložte strúhanku do inej misky. Vložte múku, soľ a korenie do ďalšej misky.

3. Filé namočte do vajička, potom do ochutenej múky. Znova namáčajte vo vajci a potom v strúhanke. Položte na podnos a nechajte stuhnúť aspoň 5 minút.

4. Obalené filé opečte na rozpálenom oleji asi 2 až 2 a 1/2 minúty z oboch strán. Nechajte odkvapkať na plechu vystlanom papierovou utierkou.

5. Podávame s kolieskami citróna a tatárskou omáčkou.

0 hod
/
30 min
8
554
Postup prípravy: 

1. Rybie filé nakrájajte na dlhé pásy.

2. Do plytkej misky rozbijeme vajcia a dobre ich rozšľaháme vidličkou. Vložte strúhanku do inej misky. Vložte múku, soľ a korenie do ďalšej misky.

3. Filé namočte do vajička, potom do ochutenej múky. Znova namáčajte vo vajci a potom v strúhanke. Položte na podnos a nechajte stuhnúť aspoň 5 minút.

4. Obalené filé opečte na rozpálenom oleji asi 2 až 2 a 1/2 minúty z oboch strán. Nechajte odkvapkať na plechu vystlanom papierovou utierkou.

5. Podávame s kolieskami citróna a tatárskou omáčkou.