Čerstvý losos s thajským rezancovým šalátom

Dátum zverejnenia: Št, 10/03/2024 - 13:19

Ingrediencie: 

- 2 filety lososa bez kože
- 1 veľký pomaranč, šťava a kôra z polovice, zvyšok ošúpaný a nasekaný
- 125 g zelenej fazule, očistenej a rozpolenej
- 50 g zelené struky ( fazuľové alebo hrachové )
- 75 g mrazeného hrášku
- 75 g vermicelli ryžových rezancov
- 2 ČL červenej kari pasty
- 1 ČL rybacej omáčky
- 3 jarné cibuľky nakrájané nadrobno
- bazalka alebo koriander, nasekaný

Postup prípravy: 

1. Privedte vodu v hrnci do varu. Keď voda vrie, pridajte fazuľu. Do parného hrnca pridajte filety lososa a posypte trochou pomarančovej kôry a varte cca 5 minút. Uvareného lososa vyberte a odstavte, ale pridajte hrášok a struky na panvicu a varte, kým nie su úplne uvarené. Do hrnca s vriacou vodou pridajte rezance a nechajte 5 minút lúhovať.

2. Kari pastu a rybaciu omáčku dajte do šalátovej misy s pomarančovou šťavou a trochou zvyšnej kôry a jarnej cibuľky. Hotové rezance sceďte a pridajte do šalátovej misy, dobre premiešajte, potom pridajte nasekaný pomaranč s bazalkou alebo koriandrom a varenou zeleninou. Dobre premiešajte a podávajte v miskách s lososom navrchu.

0 hod
/
20 min
0
Hlasované
44
Postup prípravy: 

1. Privedte vodu v hrnci do varu. Keď voda vrie, pridajte fazuľu. Do parného hrnca pridajte filety lososa a posypte trochou pomarančovej kôry a varte cca 5 minút. Uvareného lososa vyberte a odstavte, ale pridajte hrášok a struky na panvicu a varte, kým nie su úplne uvarené. Do hrnca s vriacou vodou pridajte rezance a nechajte 5 minút lúhovať.

2. Kari pastu a rybaciu omáčku dajte do šalátovej misy s pomarančovou šťavou a trochou zvyšnej kôry a jarnej cibuľky. Hotové rezance sceďte a pridajte do šalátovej misy, dobre premiešajte, potom pridajte nasekaný pomaranč s bazalkou alebo koriandrom a varenou zeleninou. Dobre premiešajte a podávajte v miskách s lososom navrchu.