Vegánska hubová polievka

Dátum zverejnenia: Ut, 08/10/2021 - 01:46

Ingrediencie: 

- 1 PL olivového oleja
- 2 zemiaky
- 2 mrkvy 
- 3 stonky zeleru 
- 1 cibula 
- 1 liter zeleninového vývaru
- 250 g nakrájaných húb
- 2 ČL soli
- 2 ČL provensálskeho korenia
- 1 ČL čierneho korenia
- 1 bobkový list
- 1 hrnček nakrájaného kelu

Postup prípravy: 

1. Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej. Pridajte na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu, zeler a cibuľu. Varte a miešajte 3 až 5 minút. Pridajte vývar, polovicu pripravených húb, soľ, provensálske korenie a bobkový list. Varte, kým zelenina nie je mäkká, cca 15 až 20 minút.

2. V druhom hrnci podusímekel do mäkka. Po cca 7 minútach scedíme. 

3. Druhú polovicu húb nahrubo nasekáme. 

4. Pripravenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme do nej nahrubo nasekané huby a nakrájaný kel. Varíme dalších 5-10 minút, kým huby nezmäknú. 

0 hod
/
20 min
5
Postup prípravy: 

1. Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej. Pridajte na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu, zeler a cibuľu. Varte a miešajte 3 až 5 minút. Pridajte vývar, polovicu pripravených húb, soľ, provensálske korenie a bobkový list. Varte, kým zelenina nie je mäkká, cca 15 až 20 minút.

2. V druhom hrnci podusímekel do mäkka. Po cca 7 minútach scedíme. 

3. Druhú polovicu húb nahrubo nasekáme. 

4. Pripravenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme do nej nahrubo nasekané huby a nakrájaný kel. Varíme dalších 5-10 minút, kým huby nezmäknú.