Tagliatelle s hríbami

Dátum zverejnenia: Št, 05/25/2023 - 22:49

Ingrediencie: 

- 400 g tagliatelle
- 500 g čerstvých hríbov
- ½ pohára bieleho vína
- 3-4 čerstvé malé vetvičky divokej mäty, tymianu alebo petržlenu
- 2-3 PL extra panenského olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku olúpané
- 2 PL nesoleného masla
- soľ a korenie podľa chuti
- parmezán strúhaný

Postup prípravy: 

1. Dajte zovrieť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, pridajte soľ.
2. Čerstvé huby očistite odrezaním konca stopky. Bolo by lepšie neoplachovať vodou, pretože huba ju absorbuje. Na odstránenie nečistôt môžete použiť malú kefku alebo vlhkú handričku.
3. Huby nakrájame na kúsky
4. Ošúpané strúčiky cesnaku opečte na olivovom oleji do zlatista, potom ich vyberte a pridajte huby.
5. Varte ich asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť. 
6. Pridajte víno a bylinky, zvýšte oheň a varte, kým sa alkohol neodparí
7. Znížte oheň a pridajte soľ a korenie.
8. Pokračujte vo varení asi ďalších 10-15 minút. Znížte teplotu, keď sú huby uvarené a pridajte maslo. Keď sa maslo roztopí, panvicu stiahneme z ohňa.
9. Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode, odoberte pohár vody, ktorú použijete neskôr, potom ich sceďte a pridajte cestoviny do panvice s hubami a maslom.
10. Všetko spolu premiešame na miernom ohni. Cestoviny veľmi rýchlo absorbujú tekutinu, takže ak sa vám zdajú príliš suché, pridajte naraz trochu vody z varenia cestovín, kým nedosiahnete správnu krémovitosť.
11. Ihneď podávajte s strúhaným parmezánom podľa potreby.

0 hod
/
55 min
11
920
Postup prípravy: 

1. Dajte zovrieť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, pridajte soľ.
2. Čerstvé huby očistite odrezaním konca stopky. Bolo by lepšie neoplachovať vodou, pretože huba ju absorbuje. Na odstránenie nečistôt môžete použiť malú kefku alebo vlhkú handričku.
3. Huby nakrájame na kúsky
4. Ošúpané strúčiky cesnaku opečte na olivovom oleji do zlatista, potom ich vyberte a pridajte huby.
5. Varte ich asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť. 
6. Pridajte víno a bylinky, zvýšte oheň a varte, kým sa alkohol neodparí
7. Znížte oheň a pridajte soľ a korenie.
8. Pokračujte vo varení asi ďalších 10-15 minút. Znížte teplotu, keď sú huby uvarené a pridajte maslo. Keď sa maslo roztopí, panvicu stiahneme z ohňa.
9. Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode, odoberte pohár vody, ktorú použijete neskôr, potom ich sceďte a pridajte cestoviny do panvice s hubami a maslom.
10. Všetko spolu premiešame na miernom ohni. Cestoviny veľmi rýchlo absorbujú tekutinu, takže ak sa vám zdajú príliš suché, pridajte naraz trochu vody z varenia cestovín, kým nedosiahnete správnu krémovitosť.
11. Ihneď podávajte s strúhaným parmezánom podľa potreby.