Plnené šampiňóny

Dátum zverejnenia: Po, 01/22/2024 - 00:49

Ingrediencie: 

- 4-6 stredne veľkých šampiňónov
- 125 g slaniny nakrájanej nadrobno
- 1 šalotka nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno
- 4 PL strúhanky
- 1 ČL sušenej šalvie
- 50 g strúhaného čedaru

Postup prípravy: 

1. Rúru zohrejte na 220 C. Umyte huby, aby ste odstránili všetky nečistoty, potom odstráňte stopky a položte na plech na pečenie.
2. Smažte slaninku 8-10 minút, kým nezačne byť chrumkavá, potom najemno nakrájajte šalotku, stonky húb a cesnak. Pridáme k slanine a na miernom ohni opekáme asi 5 minút, kým nie sú všetky suroviny upečené.
3. Odstráňte z ohňa a pridajte strúhanku a šalviu, potom premiešajte, aby bola zmes rovnomerná. Lyžicou naplňte huby a posypeme čedarom.
4. Pečte približne 8-10 minút, kým sa syr neroztopí. Podávame s chrumkavým chlebom a zeleným šalátom.

0 hod
/
45 min
0
132
Postup prípravy: 

1. Rúru zohrejte na 220 C. Umyte huby, aby ste odstránili všetky nečistoty, potom odstráňte stopky a položte na plech na pečenie.
2. Smažte slaninku 8-10 minút, kým nezačne byť chrumkavá, potom najemno nakrájajte šalotku, stonky húb a cesnak. Pridáme k slanine a na miernom ohni opekáme asi 5 minút, kým nie sú všetky suroviny upečené.
3. Odstráňte z ohňa a pridajte strúhanku a šalviu, potom premiešajte, aby bola zmes rovnomerná. Lyžicou naplňte huby a posypeme čedarom.
4. Pečte približne 8-10 minút, kým sa syr neroztopí. Podávame s chrumkavým chlebom a zeleným šalátom.