Jednoduché pečené huby

Dátum zverejnenia: Št, 02/22/2018 - 06:00

Ingrediencie: 

900g očistených húb nakrájaných na kocky
60 ml panenského olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
tymian alebo rozmarín
2 PL nakrájaných byliniek (pažítka, petržlenová vňať)

Postup prípravy: 

Predhrejeme si rúru na 190 stupňov.
Nakrájané huby zmiešame s olejom a okoreníme.
Na plech prestrieme alobal a pripravenú zmes rovnomerne rozložíme. Na vrch uložíme tymian alebo rozmarín pre lepšiu chuť.
Pečieme na 190 stupňoch, kým huby nepustia šťavu (cca 15 minút).Vyberieme plech z rúry a tekutinu opatrne prelejeme do inej nádoby. Nevyhadzujte túto tekutinu, je to výborná vegánska korenistá omáčka.
Plech s hubami vrátime späť do rúry a pečieme asi 30 minút, kým nie sú huby jemne opražené.
Vyberieme jedlo z rúry, odstránime tymian alebo rozmarín.
Jedlo je pripravené na konzumáciu, môžeme ho posypať nakrájanými bylinkami !pažítka, petržlenová vňať.) Dobrú chuť!

1 hod
/
0 min
1186
7877
Postup prípravy: 

Predhrejeme si rúru na 190 stupňov.
Nakrájané huby zmiešame s olejom a okoreníme.
Na plech prestrieme alobal a pripravenú zmes rovnomerne rozložíme. Na vrch uložíme tymian alebo rozmarín pre lepšiu chuť.
Pečieme na 190 stupňoch, kým huby nepustia šťavu (cca 15 minút).Vyberieme plech z rúry a tekutinu opatrne prelejeme do inej nádoby. Nevyhadzujte túto tekutinu, je to výborná vegánska korenistá omáčka.
Plech s hubami vrátime späť do rúry a pečieme asi 30 minút, kým nie sú huby jemne opražené.
Vyberieme jedlo z rúry, odstránime tymian alebo rozmarín.
Jedlo je pripravené na konzumáciu, môžeme ho posypať nakrájanými bylinkami !pažítka, petržlenová vňať.) Dobrú chuť!