Hubové vol-au-vent

Dátum zverejnenia: So, 06/04/2022 - 15:17

Ingrediencie: 

- 500 g lístkového cesta alebo 2 hotové vyvaľkané pláty lístkového cesta
- hladká múka na posypanie
- 1 stredne veľké vajce, rozšľahané
- 50 g nesoleného masla
- 1 banánová šalotka nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku nasekaný nadrobno
- 500 g zmiešaných húb
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 2-3 vetvičky tymiánu
- nastrúhaná kôra a šťava z ½ citróna
- 50 g parmezánu, nastrúhaného najemno
- šalátové listy na servírovanie

Postup prípravy: 

1. Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik s rozmermi aspoň 40 cm x 20 cm. Pomocou tortovej formy vyrežte 2 kusy 20 cm kruhy. Jednu položíme na vystlaný plech a vrch zľahka potrieme vajíčkom. Pomocou noža vyrežte 18 cm otvor v strede druhého kruhu. Umiestnite ho na kruh potretý vajcom a potrite ďalším vajcom. Nechajte odležať 20 minút.

2. Rúru zohrejte na 180ºC. Ostrým nožom ponadrezujte okraj vychladnutého cesta a potom potrite ďalším vajíčkom. Pečieme 20-25 minút, kým nie sú nafúknuté a zlaté. Vyberte z rúry a zatlačte stred nadol zadnou časťou lyžice.

3. Na plnku rozpustite maslo vo veľkej panvici na miernom ohni. Pridajte šalotku a štipku soli a varte 4-5 minút, kým nezačne mäknúť. Pridajte cesnak a varte ešte 1 minútu, kým nebude voňavý.

4. Pridajte šampiňóny, stiahnite oheň na stredný stupeň a varte 10-15 minút dozlatista. Odstavíme z ohňa a vmiešame smotanu, tymián a citrónovú šťavu.

5. Teplý vol-au-vent položte na tanier a naplňte hubovou zmesou. Navrch dáme citrónovú kôru, extra tymián a strúhaný syr. Podávame s listami šalátu.

0 hod
/
30 min
19
907
Postup prípravy: 

1. Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik s rozmermi aspoň 40 cm x 20 cm. Pomocou tortovej formy vyrežte 2 kusy 20 cm kruhy. Jednu položíme na vystlaný plech a vrch zľahka potrieme vajíčkom. Pomocou noža vyrežte 18 cm otvor v strede druhého kruhu. Umiestnite ho na kruh potretý vajcom a potrite ďalším vajcom. Nechajte odležať 20 minút.

2. Rúru zohrejte na 180ºC. Ostrým nožom ponadrezujte okraj vychladnutého cesta a potom potrite ďalším vajíčkom. Pečieme 20-25 minút, kým nie sú nafúknuté a zlaté. Vyberte z rúry a zatlačte stred nadol zadnou časťou lyžice.

3. Na plnku rozpustite maslo vo veľkej panvici na miernom ohni. Pridajte šalotku a štipku soli a varte 4-5 minút, kým nezačne mäknúť. Pridajte cesnak a varte ešte 1 minútu, kým nebude voňavý.

4. Pridajte šampiňóny, stiahnite oheň na stredný stupeň a varte 10-15 minút dozlatista. Odstavíme z ohňa a vmiešame smotanu, tymián a citrónovú šťavu.

5. Teplý vol-au-vent položte na tanier a naplňte hubovou zmesou. Navrch dáme citrónovú kôru, extra tymián a strúhaný syr. Podávame s listami šalátu.