Dusené smrčky
- 1 PL oleja
- 225 g smrčkov, očistených a rozdelených pozdĺžne na polovicu
- 1 malá šalotka, nasekaná nadrobno
- 1 stredný strúčik cesnaku, pretlačený
- 2 PL nesoleného masla
- 1 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL šťavy z 1 citróna
- 1/4 šálky (cca 60 ml) kuracieho vývaru
- 1PL nasekaných čerstvých byliniek, ako je pažítka, žerucha alebo petržlenová vňať
- soľ
- mleté čierne korenie
1. Na panvici zohrejte olej na vysokej teplote. Pridajte huby a za občasného miešania varte, kým nezhnednú, cca 4 minúty.
2. Znížte teplotu a pridajte šalotku a cesnak. Varte za stáleho miešania asi minútu. Pridajte maslo, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a kurací vývar a varte, kým sa tekutina nezredukuje a smrčky sa obalia v krémovej omáčke. Primiešame bylinky, dochutíme soľou a korením a ihneď podávame.
1. Na panvici zohrejte olej na vysokej teplote. Pridajte huby a za občasného miešania varte, kým nezhnednú, cca 4 minúty.
2. Znížte teplotu a pridajte šalotku a cesnak. Varte za stáleho miešania asi minútu. Pridajte maslo, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a kurací vývar a varte, kým sa tekutina nezredukuje a smrčky sa obalia v krémovej omáčke. Primiešame bylinky, dochutíme soľou a korením a ihneď podávame.