Poľovník nie je pytliak!
- Čítať viac o Poľovník nie je pytliak!
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
V poslednej dobe sa v spoločnosti čoraz viac stretávame s názormi ľudí, ktorí tvrdia, že poľovníci sú tí, ktorí idú proti prírode, zabíjajú zver pre vlastný úžitok, ubližujú nevinným zvieratám, že sú to pytliaci, či dokonca ľudia s nízkym intelektom.
Títo nadšenci a „ochranári prírody“ sa často vyjadrujú a presadzujú svoje názory z anonymných účtov na sociálnych sieťach.
Zemiakové krokety plnené hubami
Nadrobno nakrájané huby a cibuľu opražíme na oleji, kým nie sú huby mäkké. Pridáme soľ, koreniny a prelisovaný cesnak. Plnku precedíme cez sitko, aby v nej nezostala voda.
Nadrobno nakrájané huby a cibuľu opražíme na oleji, kým nie sú huby mäkké. Pridáme soľ, koreniny a prelisovaný cesnak. Plnku precedíme cez sitko, aby v nej nezostala voda.
Recepty na návnady
Pre tých, ktorí si radi namiešajú svoju návnadu sami, uvádzame niekoľko receptov osvedčených v rôznych situáciach. Samozrejme, každý recept sa dá vylepšiť rôznymi vôňami a arómami alebo zmenou prísad sa dá prispôsobiť konkrétnemu typu vody.
HLBOKO STOJATÉ VODY - SLADKÁ NÁVNADA
500 g strúhanky
200 g piškótovej múčky
100 g plnotučnej arašidovej múčky
100 g sladkej kukuričnej múčky
100 g copra melas
masa nemá byť príliš suchá
STOJATÉ VODY - KORENISTÁ NÁVNADA
400 g strúhanky
Ako chytiť boleňa?
- Čítať viac o Ako chytiť boleňa?
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Najlepšie je pri vode ráno a potom v podvečer. Cez deň je to skoro za trest, ak nie ste v tieni. Skúšal som popoludní brodiť, ale aj keď ste po pás vo vode, čo je príjemné, zvyšok tela na slniečku vyložene trpí. Toto nie je rybárske počasie ani náhodou a rybám sa cez deň rovnako veľmi nechce.
V horúcom letnom počasí je najlepšie rybárčenie niekde na rieke pod hrádzou. Vo vode je dostatok kyslíka a ryby sa tam správajú tak, ako si predstavujeme, teda prijímajú potravu. Niekedy síce tiež nie je ľahké dostať sa im pod kožu, ale je tu asi najväčšia šanca obstojne si zarybárčiť.
ENVIROSTRATÉGIA do roku 2018
Ako vybrať rybárske osvetlenie?
Pre rybárov je správne osvetlenie občas veľmi dôležité, predovšetkým pri nadväzovaní háčikov, kompletizácií montáže, napichovanie nástrah, zdolávanie rýb a ich meranie, váženie i prípadnom sakování alebo púšťaní na slobodu. Ale aj príchod k vode alebo večerný návrat za tmy by bez vhodného svetelného zdroja by nebol príjemný a bezpečný. A to už vôbec radšej nepripomínajme situáciu, keď sa vysype veľká rybárska taška a z nej vypadávajú krabičky, ktoré sa hneď otvárajú a drahocenné drobnosti miznú v tráve a štrku.
V ČR budú vyplácať náhrady
- Čítať viac o V ČR budú vyplácať náhrady
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Finančné náhrady budú za nevyužité antiparazitiká pre raticovú zver.
Štátna veterinárna správa ČR ukončila 9. Apríla 2018 mimoriadne veterinárne optrenie zakazujúce používať antiparazitálne prípravky u raticovej zveri. Užívatelia PR, ktorí zakúpili prípravky, ale nemohli ich pre toto opatrenie použiť, môžu požiadať Ministerstvo o náhradu vynaložených nákladov. Dôvodom, prečo takéto nariedenie vydali bola skutočnosť, že v revíroch, kde sa prípravky mali použiť, je na niekoľko týždňov znemožnená konzumácia diviny.
Zverina Wellington
Vysušte zverinu s kuchynským papierom a potom dobre očistite. Olej zohrejte v panvici a jelenie karé opečte asi 8 minút z každej strany potom mäso vyberieme. Do výpeku zamiešame horčicu a necháme vychladnúť a tak vytvoríme základ pre omáčku.
Roztierajte maslo a speníme šalotku a cesnak. Pridajte huby, bylinky a korenie a varte 10 minút, až kým nebudete mať pastovitú zmes. Pridajte brandy a varte. Nechajte vychladnúť.
Opečte slaninu. Na opečenú slaninu naneste hubovú pastu a vložte na vrch opečené mäso.
Vysušte zverinu s kuchynským papierom a potom dobre očistite. Olej zohrejte v panvici a jelenie karé opečte asi 8 minút z každej strany potom mäso vyberieme. Do výpeku zamiešame horčicu a necháme vychladnúť a tak vytvoríme základ pre omáčku.
Roztierajte maslo a speníme šalotku a cesnak. Pridajte huby, bylinky a korenie a varte 10 minút, až kým nebudete mať pastovitú zmes. Pridajte brandy a varte. Nechajte vychladnúť.
Opečte slaninu. Na opečenú slaninu naneste hubovú pastu a vložte na vrch opečené mäso.
Zakrmovanie nedravých rýb
Aby záber nebol iba vecou náhody, je nevyhnutné ryby zakrmovať. Na to potrebujeme špeciálne zmesi pripravené z rôznych kŕmnych múčok, ku ktorým primiešame vodu a vytvarujeme do guľôčky. Ich úlohou je, aby po ich nahadzovaní do vody prilákali ryby aj z väčších vzdialeností a udržali ich tam bez toho, aby sa ryby nasýtili. Druhým cieľom zakrmovania je, aby sme niektoré prísady nástrahy „vpašovali“ na miesto lovu, vďaka čomu potom nástraha nebude pre ryby podozrivá. Ale nie všetky návnady sú rovnaké. Zakrmovanie treba vždy prispôsobiť danej situácií a typu vody.
Stránky
- « prvá
- ‹ predchádzajúca
- …
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- …
- nasledujúca ›
- posledná »