Jednoduché pečené huby

Dátum zverejnenia: Po, 08/04/2025 - 13:13

Ingrediencie: 

- 900 g šampiňónov očistených a nakrájaných na štvrtiny
- 60 ml extra panenského olivového oleja
- Košer soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
- 10 vetvičiek tymianu alebo rozmarínu
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, pažítky, estragónu alebo iných čerstvých byliniek

Postup prípravy: 

1. Nastavte rošt v rúre do strednej polohy a predhrejte rúru na 190 °C. Huby premiešajte s olivovým olejom a osoľte a okoreňte. Preložte na plech s okrajom vystlaný alobalom a rozotrite do rovnomernej vrstvy. Na huby rozložte vetvičky tymianu alebo rozmarínu. Vložte do rúry a pečte, kým huby nepustia tekutinu, približne 15 minút. Tekutinu opatrne sceďte do samostatnej nádoby a odložte si ju na ďalšie použitie. (Je to skvelá vegánska omáčka.)

2. Vráťte huby do rúry a pečte ich, kým nezhnednú, ale zostanú mäkké, približne 30 minút. Tymián alebo rozmarín vyhoďte. Preložte do misky a premiešajte s petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo estragónom. Ihneď podávajte.

0 hod
/
55 min
0
Postup prípravy: 

1. Nastavte rošt v rúre do strednej polohy a predhrejte rúru na 190 °C. Huby premiešajte s olivovým olejom a osoľte a okoreňte. Preložte na plech s okrajom vystlaný alobalom a rozotrite do rovnomernej vrstvy. Na huby rozložte vetvičky tymianu alebo rozmarínu. Vložte do rúry a pečte, kým huby nepustia tekutinu, približne 15 minút. Tekutinu opatrne sceďte do samostatnej nádoby a odložte si ju na ďalšie použitie. (Je to skvelá vegánska omáčka.)

2. Vráťte huby do rúry a pečte ich, kým nezhnednú, ale zostanú mäkké, približne 30 minút. Tymián alebo rozmarín vyhoďte. Preložte do misky a premiešajte s petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo estragónom. Ihneď podávajte.