Stavová správa

Thank you for your vote.

Dusená ryba na thajský spôsob

Dátum zverejnenia: Ne, 07/27/2025 - 12:51

Ingrediencie: 

- 2 filety z pstruha, každý cca 140 g
- malý kúsok čerstvého zázvoru, ošúpaný a nasekaný
- 1 malý strúčik cesnaku, nasekaný
- 1 malá červená čili paprička zbavená semienok a najemno nasekaná
- nastrúhaná kôra a šťava z 1 limetky
- 3 baby pak choi, každý pozdĺžne rozštvrtený
- 2 PL sójovej omáčky

Postup prípravy: 

1. Rybie filety poukladajte vedľa seba na veľký štvorec alobalu a posypte ich zázvorom, cesnakom, čili a limetkovou kôrou. Pokvapkajte limetkovou šťavou a potom rozložte kúsky pak choi okolo a na vrch ryby. Nalejte sójovú omáčku na pak choi a alobal uzatvorte, aby ste vytvorili balíček, pričom dbajte na to, aby ste navrchu nechali priestor na cirkuláciu pary počas varenia ryby.

2. Duste 15 minút. (Ak nemáte parný hrniec, položte balíček na žiaruvzdorný tanier nad hrniec s mierne vriacou vodou, prikryte pokrievkou a duste.)

0 hod
/
30 min
0
Hlasované
2
Postup prípravy: 

1. Rybie filety poukladajte vedľa seba na veľký štvorec alobalu a posypte ich zázvorom, cesnakom, čili a limetkovou kôrou. Pokvapkajte limetkovou šťavou a potom rozložte kúsky pak choi okolo a na vrch ryby. Nalejte sójovú omáčku na pak choi a alobal uzatvorte, aby ste vytvorili balíček, pričom dbajte na to, aby ste navrchu nechali priestor na cirkuláciu pary počas varenia ryby.

2. Duste 15 minút. (Ak nemáte parný hrniec, položte balíček na žiaruvzdorný tanier nad hrniec s mierne vriacou vodou, prikryte pokrievkou a duste.)