Stavová správa

Thank you for your vote.

Pečená treska s citrónom a cesnakom

Dátum zverejnenia: Ne, 07/20/2025 - 10:09

Ingrediencie: 

- 4-6 kusov filetu z tresky
- 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Citrónová omáčka:
- 5 PL čerstvej citrónovej šťavy
- 5 PL extra panenského olivového oleja
- 2 PL rozpusteného masla
- 5 strúčikov cesnaku, nasekaných

Na obaľovanie:
- 1/3 šálky hladkej múky
- 1 ČL mletého koriandra
- 3/4 ČL sladkej španielskej papriky
- 3/4 ČL mletej rasce
- 3/4 ČL soli
- 1/2 ČL čierneho korenia

Postup prípravy: 

1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
2. V plytkej miske zmiešajte citrónovú šťavu, olivový olej a rozpustené maslo (cesnak zatiaľ nepridávajte). Odložte.
3. V ďalšej plytkej miske zmiešajte hladkú múku, koreniny, soľ a korenie. 
4. Rybu osušte. Rybu namočte do citrónovej omáčky a potom ju ponorte do zmesi múky. Prebytočnú múku otraste. Citrónovú omáčku si odložte na neskôr.
5. V liatinovej panvici (alebo panvici vhodnej do rúry) na stredne vysokom ohni rozohrejte 2 lyžice olivového oleja. Pridajte rybu a opečte ju z každej strany, aby získala farbu, asi 2 minúty z každej strany. Panvicu odstavte z ohňa.
6. K zvyšnej citrónovej omáčke pridajte nasekaný cesnak a premiešajte. Pokvapkajte ňou rybie filé.
7. Pečte vo vyhriatej rúre, kým sa ryba ľahko nerozpustí vidličkou (malo by to stačiť 10 minút, ale začnite kontrolovať skôr). Vyberte z rúry a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Ihneď podávajte.

0 hod
/
22 min
0
Hlasované
3
Postup prípravy: 

1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
2. V plytkej miske zmiešajte citrónovú šťavu, olivový olej a rozpustené maslo (cesnak zatiaľ nepridávajte). Odložte.
3. V ďalšej plytkej miske zmiešajte hladkú múku, koreniny, soľ a korenie. 
4. Rybu osušte. Rybu namočte do citrónovej omáčky a potom ju ponorte do zmesi múky. Prebytočnú múku otraste. Citrónovú omáčku si odložte na neskôr.
5. V liatinovej panvici (alebo panvici vhodnej do rúry) na stredne vysokom ohni rozohrejte 2 lyžice olivového oleja. Pridajte rybu a opečte ju z každej strany, aby získala farbu, asi 2 minúty z každej strany. Panvicu odstavte z ohňa.
6. K zvyšnej citrónovej omáčke pridajte nasekaný cesnak a premiešajte. Pokvapkajte ňou rybie filé.
7. Pečte vo vyhriatej rúre, kým sa ryba ľahko nerozpustí vidličkou (malo by to stačiť 10 minút, ale začnite kontrolovať skôr). Vyberte z rúry a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Ihneď podávajte.