Losos so zeleninou a crème fraîche
- 1 PL olivového oleja
- 1 pór nakrájaný na tenké plátky
- 250 ml kuracieho alebo rybieho vývaru
- 100 g crème fraîche
- 140 g mrazeného hrášku
- 140 g mrazeného bôbu
- 4 filety z lososa bez kože
- malý zväzok pažítky nakrájanej na plátky
- zemiaková kaša
1. Zohrejte olej vo veľkej, hlbokej panvici s pokrievkou. Pór opekajte 5-10 minút, kým nezmäkne, potom prilejte vývar. Varte niekoľko minút na miernom ohni, kým sa mierne nezredukuje, potom pridajte crème fraîche a dochuťte. Varte ešte 1 minútu.
2. Pridajte hrášok a fazuľu, vložte filety z lososa, potom znížte teplotu na mierny var a prikryte. Varte 12-15 minút, v závislosti od hrúbky lososa, kým nie je prepečený. Posypte pažítkou a podávajte s pyré,
1. Zohrejte olej vo veľkej, hlbokej panvici s pokrievkou. Pór opekajte 5-10 minút, kým nezmäkne, potom prilejte vývar. Varte niekoľko minút na miernom ohni, kým sa mierne nezredukuje, potom pridajte crème fraîche a dochuťte. Varte ešte 1 minútu.
2. Pridajte hrášok a fazuľu, vložte filety z lososa, potom znížte teplotu na mierny var a prikryte. Varte 12-15 minút, v závislosti od hrúbky lososa, kým nie je prepečený. Posypte pažítkou a podávajte s pyré,